icon-Nyt-fra-Assens-Kommune

Nyt fra Assens Kommune

Alle der har tid og lyst bør give sig selv den oplevelse af at være frivillig

Sådan lyder opfordringen fra Hans Frede Pedersen. Han er en af de passionerede og engagerede frivillige, der har sagt ja til at hjælpe til Kulturfesten på Frøbjerg Bavnehøj 16.-19. juni 2022. Og der er plads til flere i frivillig-fællesskabet.

Kulturfesten Frøbjerg Bavnehøj - 16.-19. juni 2022 www.kulturfesten.dk #kulturfesten Kulturfesten Frøbjerg Bavnehøj - 16.-19. juni 2022 www.kulturfesten.dk #kulturfesten

Der er høje grin og latter over kaffekoppen, inden dagens opgaver koordineres i Frøbjerg Festspils samlingshus. Hver torsdag samles op mod 20 frivillige nemlig her for at bygge elementerne til den avancerede scenografi til Frøbjerg Festspils årlige sommerforestilling.

Men i dag, er det ikke kun scenebyggeriet til året store musicalopsætning, der bliver drøftet over kaffekoppen, inden der trækkes i arbejdstøjet. Flere steder omkring bordet glider samtalen også ind på Kulturfesten, som er den nye store Kulturbegivenhed på Vestfyn, der finder sted på Frøbjerg Bavnehøj den 16.-19. juni 2022.

Frøbjerg Festspil er nemlig en af kulturaktørerne bag Kulturfesten, og ud over at byde på oplevelsesrige smagsprøver på årets forestilling Grease, som en del af programmet til Kulturfesten 2022, har flere af Frøbjerg Festspils frivillige også sagt ja til at hjælpe med opsætningen af scener, spisehus, telte, toiletter og meget mere til Kulturfesten. En af dem, er Hans Frede Pedersen

”Det er med til at udvikle én som person”

Hans Frede Pedersen har været frivillig på festspillet i knap 20 år. Og han er ikke i tvivl om, hvorfor det er vigtigt for ham, at hjælpe som frivillig:

”Alle der har tid og lyst bør give sig selv den oplevelse af at være frivillig sammen med andre. Man får en helt særlig energi, da man som regel møder forskellige mennesker med forskellige baggrunde på tværs af alder”, fortæller Hans Frede Pedersen, og fortsætter:

”Det er med til at udvikle én som person, når vi sammen bruger vores viden og erfaring til at skabe. På den måde kommer der en masse glæde og livskvalitet ind på kontoen.”

Kulturfesten er ny stor og sanselig kulturbegivenhed under åben himmel på Vestfyn, som byder på oplevelser inden for kulturens mange aspekter og genrer i naturskønne omgivelser.

Kulturfesten bliver afholdt på Frøbjerg Bavnehøj, som er Fyns højeste punkt, og det er ikke tilfældigt, da højen historisk set altid været centrum for kulturelle fællesskaber.

”Kulturen kan bringe os sammen på mange måder. Og med Kulturfesten får vi oplevelser at være fælles om, men samtidig får vi også synliggjort de mange muligheder, der er i Assens Kommune for at opleve, engagere sig og være aktive i forskellige fællesskaber året rundt. Og det vil vi selvfølgelig gerne være en del af”, siger Vagn Madsen, scenemester på Frøbjerg Festspil.

Og han håber, at der er mange, som har lyst til at være frivillig på Kulturfesten:

”Jeg kan jo se, hvilken værdi det kan give. Jeg glædes hver torsdag over at se så mange gode og skønne mennesker, som kommer hos os for at løfte i flok og gøre en forskel sammen. Vi har et unikt fællesskab, og det gør mig bare så glad. Og den oplevelse ønsker jeg også, at andre får.”

Der er også plads til dig i fællesskabet

Vil du være med i det store fællesskab af frivillige til Kulturfesten? Så se mere her:

Kulturfesten er skabt i et stærkt samarbejde mellem mere end 30 lokale kulturaktører, Udvikling Assens og Assens Kommune, som sammen med et hav af engagerede frivillige, er gået sammen om at skabe en unik kulturoplevelse under åben himmel.