icon-Job-i-Assens-Kommune

Job i Assens Kommune

Social- og sundhedsassistentelev

Har du lyst til at arbejde med mennesker i mange forskellige livssituationer? Er du klar på en erhvervsuddannelse med praktikpladsgaranti inden for velfærdsområdet, hvor du udvikler dig både fagligt og personligt? Så er det måske noget for dig at blive social- og sundhedsassistent!

Om uddannelsen som social- og sundhedsassistent

Uddannelsen veksler mellem skole og praktik, og du lærer selvstændigt at løse praktiske og sundhedsfaglige opgaver. Du lærer også at strukturere, tilrettelægge og udføre rehabiliterende tiltag, der kan fremme sundhed og trivsel for borgerne.

Som social- og sundhedsassistentelev arbejder du med mennesker, og derfor lægger vi vægt på, at du har lyst til at udvikle dine evner inden for kommunikation, kvalitet, motivation og samarbejde. Vi vægter også, at du er frisk på at arbejde med velfærdsteknologier, tværfagligt og med borgerne som nærmeste samarbejdspartner.

Uddannelsen/hovedforløbet varer op til 2 år, 9 måneder og 3 uger. Afhængig af din alder og dine kompetencer afkortes forløbet.

Sådan kan det også være at arbejde som SOSU-assistent i Assens Kommune

DigiTech – social- og sundhedsassistent med digital vinkel

DigiTech er en ny mulighed for dig, der drømmer om at dreje din social- og sundhedsassistentuddannelse i en digital og velfærdsteknologisk retning.

Som DigiTech-elev får du den samme uddannelse som en almindelig social- og sundhedsassistent inden for sygepleje, omsorg og kommunikation. Men oveni det uddanner du dig også med et særligt fokus på digitalisering og velfærdsteknologier i sundhedsvæsenet.

I videoen nedenfor fortæller vores elev, Cecilie, hvordan det er at være DigiTech-elev. 

Løn og arbejdstid

I løbet af dine praktikforløb i Assens Kommune er din arbejdstid 37 timer om ugen inklusiv frokostpause, og du må regne med skiftende arbejdstider og weekendarbejde. I skoleperioderne følger du det skema, som du får udleveret på SOSU-skolen.

Du får elevløn under hele din uddannelse, og du aflønnes efter gældende overenskomst.

Vi udbetaler voksenelevløn, hvis følgende krav er opfyldt:

  • Du er fyldt 25 år og har minimum et års relevant erhvervserfaring inden for overenskomstensområde med min. 24 t/ uge inden for de sidste fire år.
  • Du ikke har været i gang med uddannelsen før.

Hvis du er over 25 år, kan du kontakte dit jobcenter for at undersøge, hvorvidt du er berettiget til voksenlærlingeløn på uddannelsen.

Adgangskrav og ansøgning

Vi optager elever flere gange om året, og de aktuelle stillingsopslag vil være at finde www.assens.dk/job eller her på siden.

For at du kan begynde på social- og sundhedsassistentuddannelsen, skal du have gennemført og bestået grundforløb 2 (GF2) rettet mod social og sundhedsassistentuddannelsen.

Alle med en anden baggrund end GF2, skal have foretaget en kompetencevurdering på social- og sundhedsskolen (ansøgningsskemaer findes på skolen hjemmeside www.sosufyn.dk). Du kan læse mere omkring GF2 på skolens hjemmeside.

Til dig på 25 år eller derover
Du har fra 1. juli 2021 mulighed for at blive ansat som voksenelev allerede fra begyndelsen af grundforløbet (GF2), hvis du er 25 år eller derover, opfylder adgangskravene til uddannelsen og er optaget på en social- og sundhedsskole. Dermed får du løn under både grundforløb og hovedforløb.

Inden du ansøger om, at blive ansat som social- og sundhedsassistentelev på grundforløbet, skal du have udarbejdet et optagelsesbrev på Social- og sundhedsskolen Fyn, som du skal vedhæfter din ansøgning. Du skal henvende dig til Social- og sundhedsskolen Fyn for at booke en vejledningstid på www.sosufyn.dk eller telefon nr. 63 10 27 00 tast 1.

Jobmuligheder som social- og sundhedsassistent 

Som uddannet social- og sundhedsassistent, kan du søge arbejde i kommunerne, på sygehus, i psykiatrien, på handicapområdet og i lægehuse.

Desuden giver uddannelsen også mulighed for at læse videre på de mellemlange videregående uddannelser inden for de sundhedsfaglige områder som f.eks. sygeplejerske eller fysioterapeut. 

SOSU-job i Assens Kommune

Kontakt os

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du er nysgerrig på uddannelsen som social- og sundhedsassistent.

  • Elin Dalsgård, tlf.: 40 25 58 96, mail: elidm@assens.dk 
  • Sara Bang Birkeland, tlf.: 64 74 62 92, mail: sbirk@assens.dk 

Kontakt Uddannelseskoordinator for social- og sundhedsassistenter

Tlf: 64 74 71 78

OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.