icon-Job-i-Assens-Kommune

Job i Assens Kommune

Pædagogisk assistentelev (PA)

Er du omsorgsfuld og glad af natur? Vil du være med til at skabe udviklende og trygge rammer for børn, unge og voksne i Assens Kommune? Så er uddannelsen som pædagogiske assistentelev (PA) måske noget for dig!

Uddannelsen som pædagogisk assistentelev (PA) klæder dig på til at arbejde med børn, unge og voksne. Du lærer bl.a. at lave udviklende aktiviteter med de forskellige målgrupper og om betydningen af kost og motion for det fysiske og psykiske velvære.

Om uddannelsen som pædagogisk assistent

Elevuddannelsen tager 2 år og 1½ måned og består af 3 skoleperioder og 2 praktikperioder. Du ansættes i Assens Kommune, der stiller praktikplads til rådighed.

Uddannelsens teoretiske del foregår på Social- og Sundhedsskolen i Odense, mens 1. praktikforløb foregår i Assens Kommunes daginstitutioner og SFO’er og 2. praktikforløb på voksen-specialområdet i Assens Kommune.

Uddannelsen som pædagogisk assistent er en erhvervsfaglig og praktisk orienteret uddannelse, som har fire faglige fokusområder:

  • Natur og udeliv
  • Digital kultur
  • Bevægelse og idræt
  • Sundhed i den pædagogiske praksis 

Løn og arbejdstid 

I løbet af dine praktikforløb i Assens Kommune er din arbejdstid 37 timer om ugen inklusiv frokostpause. I skoleperioderne følger du det skema, som du får udleveret på SOSU-skolen.

Du får løn under hele din uddannelse, og du aflønnes efter gældende overenskomst.

Adgangskrav og ansøgning

I Assens Kommune ansætter vi 4 pædagogisk assistentelever årligt med opstart ca. den 1. september. Du kan holde øje med stillingerne her på siden under ”Job hos os”. 

For at komme i betragtning som pædagog assistentelev skal du opfylde adgangskravene nedenfor.

Hvis du er:

  • under 25 år skal du have bestået grundforløb 2 rettet mod pædagogisk assistent
  • over 25 år skal du have en vurdering af dine realkompetencer - også kaldt en realkompetencevurdering (RKV) 

For nærmere afklaring i forhold til adgangskrav og realkompetencevurdering skal du kontakte en uddannelsesvejleder på Social- og Sundhedsskolen Fyn.

Jobmuligheder som pædagogisk assistent

Med en pædagogisk assistentuddannelse kan du søge arbejde i dag- og døgninstitutioner, som dagplejer eller klubmedarbejder.

Desuden giver pædagogisk assistentuddannelsen dig mulighed for at søge ind på pædagogseminaret og akademiuddannelsen i ungdomspædagogik, og med suppleringsfag kan du søge andre udvalgte uddannelser.

Kontakt Uddannelseskoordinator for PA

Tlf: 24 75 19 05

OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.