icon-Job-i-Assens-Kommune

Job i Assens Kommune

Kontorelev på Årets Læreplads 2019

Drømmer du om at uddanne dig og få løn samtidigt? Vil du arbejde med mennesker og opgaver inden for service, administration, sagsbehandling samt økonomi og regnskab? Og har du lyst til at blive en del af et stærkt fællesskab, hvor din indsats og dit engagement værdsættes? Så bliv kontorelev i Assens Kommune og få en bred kontoruddannelse med gode fremtidsmuligheder!

Vores dygtige kontorelever

Assens Kommune er flere gange blevet indstillet til Årets Fynske Læreplads af vores nuværende og tidligere elever, og i 2019 løb vi med den fornemme titel som Årets Fynske Læreplads inden for offentlig administration. Det er vi naturligvis meget stolte af – særligt fordi det er vores kontorelever, der indstiller os. Og en bedre blåstempling fås ikke! 

Som kontorelev i Assens Kommune kan du se frem til en spændende uddannelse, som giver dig mulighed for at udvikle dine faglige, personlige og sociale kompetencer. Du får ansvar, indflydelse på egen hverdag og selvstændige opgaver, og samtidig får du fagligt dygtige og engagerede kollegaer, som du kan sparre med.

Om uddannelsen som kontorelev

Uddannelsen som kontorelev med speciale i offentlig administration tager 2 år og veksler mellem teori på Tietgen Business i Odense og praksis på arbejdspladsen.

Du får base på Assens Rådhus, hvor du vil blive en del af tre forskellige afdelinger fordelt på hver 8 måneder. Du skal være 8 måneder i enten Løn og Personale eller Økonomi, og de sidste to afdelinger kan vælges efter eget ønske, og så vil vi forsøge at imødekomme det.

Du kan vælge i mellem afdelingerne: 

 • Løn og Personale
 • By, Land og Kultur
 • Borgerservice
 • Børne- og Familieindsatser
 • Økonomi 
 • Byrådssekretariatet

Uddannelsens bredde gør, at du bliver skarpere på dine ønskede arbejdsområde fremadrettet, og at dine karrieremuligheder efter endt uddannelse er gode.

Dit elevforløb følger en individuel udarbejdet uddannelsesplan, og i fællesskab afholder vi løbende evalueringssamtaler, så vi sikrer kvalitet og udvikling i dit uddannelsesforløb. 

Du afslutter kontoruddannelsen med en fagprøve, som gennemføres inden for de sidste 6 måneder af din praktiktid. Der er afsat 1 skoleuge til fagprøven, som skal bestås.

Arbejdsopgaver som kontorelev

Dine arbejdsopgaver vil naturligvis variere afhængig af, hvilken afdelinger du kommer i. 

Eksempler på arbejdsopgaver hos os kunne være: 

 • Borgerbetjening – guide i selvbetjeningsløsninger, forny pas og kørekort og besvare borgerhenvendelser
 • Løn og personaleadministration – indberette løn, oprette ansættelseskontrakter og udarbejde lønforslag
 • Økonomi – bogføre, afstemme konti, betale fakturaer og budgetopfølge
 • Sekretærbistand – planlægge og booke møder, udarbejde dagsordner og referater samt journalisere.

Når der afholdes valg, kommer du også til at deltage som valgsekretær på et valgsted og i optællingen af stemmer.

Du deltager også i rekrutteringsprocessen, når vi skal ansætte nye elever. 

Nomineret for 6. gang!

"Jeg har aldrig på mine tidligere arbejdspladser oplevet sådan et sammenhold og samarbejde, som vi har i Assens Kommune. Derudover er måden, der samarbejdes på, på tværs af organisationen for at yde den aller bedste service for kommunens borgere, helt fantastisk. Jeg har uden tvivl aldrig været på en bedre arbejdsplads end denne, og jeg har helt bestemt fundet lige præcis det sted, jeg gerne vil være”.

Sådan skriver vores kontorelev, Malene, i sin indstilling til Årets Læreplads 2022.

En fast praktikansvarlig og uddannelsesansvarlig

I hver afdeling har du en fast praktikansvarlig, der står for din daglige oplæring, giver dig opgaver samt generelt hjælper og guider dig i dagligdagen. Den praktikansvarlige har ansvaret for, at du kommer igennem indholdet i uddannelsesplanen, men vi forventer selvfølgelig, at du også selv tager aktivt del i din læring og er opsøgende og nysgerrig. Det vil give dig den bedste uddannelse og de bedste muligheder fremover. Så snart du er klar til det, vil du få dine egne arbejdsopgaver, som du er ansvarlig for.

Den uddannelsesansvarlige for alle kontorelever følger og støtter dig også under hele uddannelsesforløbet.

Elevnetværk

Som kontorelev bliver også en del af vores elevnetværk rådhuset, hvor du er sammen med andre 1. og 2. års elever. Vores nuværende og tidligere elever giver udtryk for, at de har et særligt fagligt og socialt fællesskab i netværket, hvor de bl.a. sparrerudveksler erfaringer og spiser frokost sammen i faste intervaller

Mød vores kontorelever

Kontorelev i udlandet

I løbet af uddannelsesforløbet har du også mulighed for at få oplevelser i udlandet. Du deltager nemlig i en studietur til Bruxelles med din klasse på Tietgen Business, og du får formentlig også en enestående mulighed for at komme 9 uger i praktik i Wales. Udenlandspraktik giver dig bl.a. indsigt i fremmede kulturer, forbedrer dine sprogfærdigheder og styrker dine fremtidige jobmuligheder.

Læs om Tasjas oplevelse med udenlandspraktik

Løn og arbejdstid for vores kontorelever

Arbejdstiden er 37 timer om ugen inklusiv frokostpause, og vi har flekstid. Du får løn under hele din uddannelse, og du aflønnes efter overenskomsten mellem KL og HK/Kommunal. Vi udbetaler voksenelevløn til alle over 25 år.

Er du under 25 år er elevlønnen pr. 1. april 2022 ca. 14.340 kr. om måneden det første år og ca. 15.092 kr. om måneden det andet år, mens lønnen for elever over 25 år er ca. 21.789 kr. om måneden i hele uddannelsesperioden.

Vi betaler også dine skolebøger.

Adgangskrav og ansøgning

I Assens Kommune ansætter vi én til to kontorelever årligt med opstart den 1. september. Du kan holde øje med stillingerne her på vores hjemmeside under ”Job hos os”, hvor de vil blive slået op i løbet af januar/februar.

For at starte som kontorelev skal du have bestået en af følgende uddannelser med adgangsgivende niveauer til offentlig administration:

 • EUX
 • HHX
 • HTX, HF eller STX suppleret med 5 ugers tillægsuddannelse rettet mod kontor    
 • HG, HGV eller HGS med adgang til at påbegynde kontor med speciale i administration.      

Hvis du er fyldt 25 år inden grundforløbets start (EUX/EUS) og har relevant erhvervserfaring/uddannelse eller har færdiggjort en
anden merkantil uddannelse, skal du kontakte en erhvervsskole for at få lavet en realkompetencevurdering (RKV), som skal vedlægges din ansøgning.  

Du bedes kontakte en erhvervsskole, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du opfylder adgangskravene. 

Få gode råd til din ansøgning

Karriere- og jobmuligheder

Kontorelevuddannelsen er på mange måder en bred uddannelse, hvor du får mange færdigheder med dig. Det giver dig gode kort på hånden og mange jobmuligheder efterfølgende både inden for det offentlige og i det private erhvervsliv.

Mange af vores kontorelever har været så glade for deres uddannelsesforløb hos os, at de har valgt at blive ansat i Assens Kommune efterfølgende. Vi har både tidligere elever ansat i eksempelvis Løn & Personale, Borgerservice, Stab og Ydelse og på skoler. 

Du skal være opmærksom på, at udbyderen af servicen sætter en eller flere cookies på din computer, når du trykker på afspil video. Læs om cookies.

Kontakt Uddannelsesansvarlig for kontorelever

Åbningstider:
Mandag - onsdag 10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 13

Tlf: 64 74 74 25

OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.