icon-Job-i-Assens-Kommune

Job i Assens Kommune

Ernæringsassistentelev

Interesserer du dig for mad og ernæring, og vil du være med til at sørge for gode måltider til kommunens borgere og ansatte? Kunne du tænke dig at tage en uddannelse med løn, som både indeholder praktik og skoleophold? Så er uddannelsen som ernæringsassistent måske lige dig!

Uddannelsen som ernæringsassistent sætter fokus på den gode og sunde mad. Du lærer at sammensætte den gode og sunde menu, og du får indblik i det moderne storkøkken på for eksempel plejehjem og sygehuse.

Om uddannelsen

Uddannelsen til ernæringsassistent tager 2½ år + 20 ugers grundforløb og veksler mellem praktik og skoleophold. Grundforløbet og Hovedforløbet kan du tage på Kold College i Odense, Erhvervsskolen i Svendborg eller Syddansk Erhvervsskole i Vejle.

Uddannelsen giver en grundlæggende viden om ernæring og tilberedning. Du får desuden viden om alle de hjælpemidler, der findes i et storkøkken. Nogen bruges til at forarbejde og tilberede maden, mens andre er til at forlænge madens holdbarhed.

På skolen undervises du fx i:

  • Fødevarer
  • Ernæring
  • Kost og hygiejne

Du skal også have fag som engelsk og samfundsfag og fag om produktion og kvalitet.

Løn og arbejdstid

I løbet af dine praktikforløb i Assens Kommune er din arbejdstid 37 timer om ugen inklusiv frokostpause. I skoleperioderne følger du det skema, som du får udleveret på skolen.

Du får elevløn under hele din uddannelse, og du aflønnes efter gældende overenskomst.

Adgangskrav og ansøgning

Stillingerne som ernæringsassistentelev bliver annonceret under ”Job hos os”.

For at komme i betragtning som ernæringsassistentelev skal du opfylde adgangskravene nedenfor.

Hvis du er:

  • under 25 år skal du have bestået grundforløb rettet mod ernæringsassistentelev
  • over 25 år skal du have en vurdering af dine realkompetencer - også kaldt en realkompetencevurdering (RKV)

For nærmere afklaring i forhold til adgangskrav og realkompetencevurdering skal du kontakte en studievejleder på den skole, hvor du ønsker at søge.

Jobmuligheder

Hvis du har lyst, kan du bl.a. videreuddanne dig til procesteknolog, professionsbachelor i ernæring og sundhed eller akademigastronom, når du har afsluttet din uddannelse til ernæringsassistent.