icon-Job-i-Assens-Kommune

Job i Assens Kommune

Anlægsgartnerelev

Kan du lide at være udenfor i al slags vejr, og vil du være med til at sørge for grønne områder til kommunens borgere? Har du en god fysik og hænderne skruet rigtigt på, og værdsætter du gode kolleger og en uformel tone? Så er du måske vores nye anlægsgartnerelev!

Som anlægsgartnerelev er du med til at anlægge og vedligeholde grønne områder til gavn for kommunens borgere. Du får elevløn under hele uddannelsen, og vi sørger for, at du har en praktikansvarlig under hele uddannelsen, som sammen med dine kolleger er med til at gøre det sjovt og udfordrende at være anlægsgartnerelev i Assens Kommune.

Om uddannelsen

Uddannelsen varer 3 år og 7 måneder inkl. grundforløb, og du kan bl.a. tage grundforløb og hovedforløb på Kold College i Odense.

På uddannelsen lærer du, hvordan du sætter planter, træer og blomster sammen, og hvordan du lægger fliser og anden belægning, så du skaber nogle flotte og brugbare grønne områder. Du lærer også at håndtere de maskiner, der hjælper dig i det daglige arbejde fx traktor og minigraver. Du får sprøjtecertifikat, så du ved, hvordan du gøder og sprøjter planter hensigtsmæssigt.

På skolen undervises du fx i:

  • Jord, vand og næring
  • Grundlæggende anlægsteknik
  • Plantekendskab
  • Plantesundhedslære 

Du skal også have fag som matematik, materialeforståelse og opmåling.

Løn og arbejdstid

I løbet af dine praktikforløb i Assens Kommune er arbejdstiden 37 timer om ugen. Du får løn under hele din uddannelse, og du aflønnes efter gældende overenskomst. Vi udbetaler voksenelevløn til alle over 25 år.

Adgangskrav og ansøgning

Stillingerne som anlægsgartnerelev bliver annonceret her på siden under ”Job hos os”.

For at komme i betragtning som anlægsgartnerelev skal du opfylde følgende adgangskrav:

Hvis du er:

  • under 25 år skal du have bestået grundforløb rettet mod anlægsgartner
  • over 25 år skal du have en vurdering af dine realkompetencer - også kaldt en realkompetencevurdering (RKV)

For nærmere afklaring i forhold til adgangskrav og realkompetencevurdering skal du kontakte en studievejleder på den skole, hvor du vil søge optagelse.

Jobmuligheder

Som anlægsgartner kan du blive ansat i private virksomheder eller i det offentlige. Du har også mulighed for at starte egen virksomhed.

Du kan også videreuddanne dig til jordbrugsteknolog, have- og parkingeniør, skov- og landskabsingeniør eller landskabsarkitekt.