icon-Job-i-Assens-Kommune

Job i Assens Kommune

Socialrådgiver til Børn, Unge og Familieindsatser

Brænder du for at hjælpe børn og unge med funktionsnedsættelser og deres familier? Tror du på inddragende og dialogbaserede metoder og familierådslagning? Har du du erfaring med og viden om børnhandicap-området og lovgivningen? Så håber vi, at du vil sende os en ansøgning!

Info

Hos Børn, Unge og Familieindsatser i Assens Kommune søger vi fagligt dygtige, udviklingsparate og engagerede socialrådgivere til vores børnehandicap-team.

Vi har to ledige faste stillinger:

 • Stilling 1: Den ene stilling er på 37 timer om ugen med tiltrædelse 1. december 2023 eller efter aftale.
 • Stilling 2: Den anden stilling er på 20 timer om ugen med tiltrædelse 1. januar 2024.

Om jobbet

I Assens Kommunes Børn, Unge, og Familieindsatser sidder myndighed og udfører sammen, så vi sikrer en helhedsorienterede indsats i arbejdet sammen med borgeren.

Vi har et godt samarbejde med jobcenter og myndighed/social, hvor vi har fokus på at sikre en god overgang fra Ung til Voksenlivet.

Du vil blive en del af vores Børnehandicap team med fem socialrådgiver, hvor der er særlig fokus på Børn og Unge med nedsat fysisk eller psykisk funktionsnedsættelser fra 0-23 år. Vi mødes én gang om ugen til fælles faglig sparring.

Derudover kommer du til at arbejde tæt sammen med undersøgelsesteamet, som dækker alderen 0-13 år, samt familiekonsulenter, familiebehandler, familieplejekonsulenter og modtagelsen.

Du vil særligt skulle arbejde med målgruppevurderinger i Børnehandicap, herunder Børnehandicap kompenserende ydelser som §32a, 41, 42, 45, 44/83-84.

Herudover vil du skulle udarbejde børnefaglige undersøgelser, lave handleplaner, følger op på indsatser og afholde familierådslagninger mm.

Hos os får du:

 • tilknyttet en mentor ved din ansættelse, som sikrer en god introduktion
 • en spændende, udfordrende og afvekslende arbejdsdag
 • en arbejdsplads, som på flere områder er ”first-mover”
 • sagssupervision, faglig sparring, sagsgennemgang og dialog om prioritering af opgaver
 • metodeudvikling og et højt fagligt niveau
 • højt til loftet og mulighed for nytænkning og kreativitet i opgaveløsning
 • engagerede kolleger og et arbejdsmiljø, hvor der er fokus på trivsel og ordentlighed

Vi arbejder i systemer som DUBU.

Hvem er vi

Børn, Unge, og Familieindsatser er en del af Uddannelse, Børn og Familie i Assens Kommune, som derudover består af Ungeenheden, Børnesundhed, Dagtilbud og Skole samt PPR.

I Børn, Unge og Familieindsatser arbejder helt tæt sammen om ”vores” sag i et ligeværdigt fagligt fællesskab. Familierne oplever, at der altid er en i teamet at henvende sig til, og samtidig er der altid er en sparringspartner i teamet.

Vores kerneopgave er at: ”sikre udsatte børn og unges trivsel, udvikling og uddannelse ved at inddrage familien og netværk”. Vi har fokus på at give vores familier en god behandling.

Vi er ligeledes i gang med implementeringen af helt nye tværfaglige- og helhedsorienterede metoder, der har fokus på også at inddrage forældrenes perspektiv, og som udspringer af projektet Job og Familie.

Vi har fokus på systematik og faglighed i sagsbehandlingen, så vi med familierne er skarpe på gode og målbare handleplaner og indsatser. Vi arbejder systematisk med at inddrage netværket, bruge familierådslagning, har forposter sammen med skoler og daginstitutioner og benytter generelt dialogbaserede metoder.

Vi har to grundpræmisser, og det er faglighed og samarbejde som to forenelige forudsætninger. Så det skal være en del af ens arbejds-DNA.

Vi er også begyndt at have fokus på implementeringen af Barnets Lov, som vi alle skal arbejde sammen om fra den 1. januar 2024.

Hvem er du

Vi søger en fagligt stærk kollega, som er struktureret og systematik. En kollega der har hjerte og øje for at yde en indsats for Børn og Unge med funktionsnedsættelser og deres familier.

Vi søger en kollega, som godt kan lide, at der er fart over feltet, og som samtidig kan bevare roen i pressede situationer.

Det er en fordel, hvis du har viden og kendskab til Børnehandicap-området og lovgivningen

Derudover lægger vi vægt på, at du:

 • er psykisk robust og kan bevare roen og overblikket i en til tider uforudsigelig hverdag
 • har myndighedserfaring med udsatte børn og unge
 • har erfaring med brugen af DUBU og ICS og har viden eller ideer om tværgående samarbejde, og hvordan disse kan bruges i hele løsninger for familien
 • tror på inddragende og dialogbaserede metoder og familierådslagning
 • har gode kommunikative og skriftlige kompetencer
 • er kreativ i forhold til opgaveløsning og har økonomisk forståelse
 • er god til at tilbyde din hjælp til kollegaer og yde faglig sparring
 • har en positiv, anerkendende og respektfuld tilgang til mennesker og bidrager til et godt arbejdsmiljø, hvor vi taler til hinanden og ikke om hinanden
 • har fokus på børneinddragelse
 • har bil og kørekort og selvstændigt kan komme rundt

Løn og ansættelsesforhold

Løn og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst og ud fra reglerne om lokal løndannelse.

Vi gør opmærksom på, at der indhentes børne- og straffeattest, og at disse skal være tilfredsstillende, inden ansættelsen fuldføres.

Vil du vide mere

Hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger om stillingerne, er du velkommen til at kontakte teamleder Tanya Køster på telefon 51 72 30 69.

Ansøgningsfristen er den 5. oktober 2023 kl 23.59. Vi udvælger ansøgere til samtalerne den 6. oktober 2023 og afholder selve samtalerne den 11. oktober 2023.

I din ansøgning må du meget gerne skrive, hvilken af de to stillinger du søger.

Vi glæder os til at høre fra dig!