icon-Job-i-Assens-Kommune

Job i Assens Kommune

Social- og sundhedselever til start på Grundforløb 2 – ordinært forløb til SSH og SSA + SSA DigiTech-linjen

Søger du efter en uddannelse med gode fremtidsmuligheder? Har du mod på at gøre en forskel og arbejde med mennesker i mange forskellige livssituationer inden for social- og sundhedsområdet? Og er du nysgerrig på læring og personlig udvikling? Så tag en social- og sundhedsuddannelse i Assens Kommune.

Info

Hos Assens Kommune søger vi:

 • Social- og sundhedselever til start på Grundforløb 2 i januar 2024
 • Social- og sundhedsassistentelever til start på Grundforløb 2 på DigiTech-linien med start januar 2024
 • Social- og sundhedselever til opstart på Hovedforløb januar 2024.

Om uddannelserne

Grundforløbet tager 20 uger, og er adgangsgivende til Hovedforløbet, uanset om du vælger uddannelsen som social- og sundhedsassistent (SSA) eller social- og sundhedshjælper (SSH). Her får du en grundviden om bl.a. kommunikation, rehabilitering og sundhed.

Social- og sundhedshjælperelev
I løbet af uddannelsen som social- og sundhedshjælper lærer du at udføre pleje, omsorg og praktisk hjælp, samt at vejlede borgerne i forhold til at få hverdagen til at fungere. I takt med din udvikling vil du gradvist få flere selvstændige arbejdsopgaver.

Uddannelsen varer 14 måneder og veksler mellem skole- og oplæringsperioder.

Du er garanteret en oplæringsplads under hele dit uddannelsesforløb, og i Assens Kommune kommer du både ud i en plejebolig og i en hjemmeplejegruppe.

Social- og sundhedsassistentelev
Som social- og sundhedsassistentelev uddannes du til at varetage medicinadministration, sygeplejefaglige vurderinger, tilrettelægge og udføre rehabiliterende tiltag og handlinger i tæt samarbejde med andre faglige samarbejdspartnere. Vejledning og kommunikation med borgeren og de pårørende er også en del af uddannelsen. Samtidig arbejder du med velfærdsteknologi og forskellige digitale løsninger. 

Uddannelsen varer, efter grundforløbet 2 år, 8 måneder og 2 uger og veksler mellem skole- og oplæringsperioder. I nogle tilfælde kan uddannelsen afkortes.

Du er garanteret alle oplæringspladser i løbet af dit uddannelsesforløb, såvel på ældreområdet, i psykiatrien som i en sygehusoplæring.

Social- og sundhedsassistentelev på DigiTech-linjen
Social- og sundhedsassistentelev på DigiTech-linjen er en uddannelse, hvor der er særligt fokus på velfærdsteknologi og den værdi teknologi kan skabe for borgerne.

Som DigiTech-elev skal du lære det samme i teori og praksis som de øvrige social- og sundhedsassistentelever, men herudover kan du glæde dig til at lære en masse om teknologi og digitalisering på velfærdsområdet.

I undervisningen kan du forvente, at det digitale er en stor del af din undervisning og din læring

I oplæringen bliver du rollemodel ift. at tænke velfærdsteknologi ind i borgernes hverdag. Her møder du også din oplæringskoordinator, som er videreuddannet inden for DigiTech og klar til at støtte og vejlede dig til den bedst mulige uddannelse.

Mød vores elev, Cecilie, som fortæller, hvordan det er at være DigiTech-elev

Vi tilbyder dig

Du er under hele uddannelsesforløbet ansat af Assens Kommune, og vi tilbyder dig en alsidig og bred social- og sundhedsuddannelse med:

 • Engagerede oplæringskoordinatorer og kollegaer med høj faglighed og et højt ambitionsniveau
 • God struktur på uddannelsen og klare aftaler, herunder fast studietid og studiecafé
 • Et læringsmiljø med masser af personlige udfordringer, udvikling og ansvar
 • Et godt socialt miljø med øvrige elever og kolleger
 • Gode jobmuligheder efter endt uddannelse.
 • Direkte adgang til IntoWords (elektronisk hjælp til læsning/skrivning).

Om dig

Vi lægger vægt på, at du:

 • Er reflekterende, ansvarlig og initiativrig
 • Tager ansvar for egen uddannelse og er fagligt nysgerrig
 • Er mødestabil og ser værdien i at indgå i et praksisfællesskab, hvor vi ’løfter i flok’
 • Har en god situationsfornemmelse og er empatisk og tillidsvækkende.

VIGTIGT:
Læs denne vejledning, inden du udfylder ansøgningen, så du får det hele med.  

For at komme i betragtning til stillingen som elev, skal du vedhæfte et optagelsesbrev og en uddannelsesplan fra Social- og Sundhedsskolen Fyn til din ansøgning. Du får en uddannelsesplan og et optagelsesbrev ved at gå ind på optagelse.dk og søge om optagelse på Grundforløb 2. Du indkaldes herefter til en individuel samtale med en vejleder, hvorefter du får udarbejdet uddannelsesplan og optagelsesbrev. Har du spørgsmål til din ansøgning til Grundforløb 2, kan du henvende dig på Social- og Sundhedsskolen Fyn for at booke en vejledningstid på www.sosufyn.dk  eller ved at ringe på 63 10 27 00 - tast 1.

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår følger gældende overenskomst mellem KL og den forhandlingsberettigede organisation.

Arbejdstiden er 37 timer om ugen. Du skal i nogen omfang påregne skiftende arbejdstider og hjemmeforberedelse i både skole- og oplæringsperioder.

Oplæringspladserne er fordelt over hele Assens Kommune. Du skal kunne transportere dig og være på oplæringsstedet til arbejdstids begyndelse og afslutning, og du skal kunne færdes på cykel.

Du vil blive bedt om at aflevere en straffeattest forud for ansættelse.

Voksenelevløn
Er du over 25 år og opfylder kriterierne, kan du søge om voksenelevløn. Ansøgningsskemaet skal vedlægges ansøgningen.

Voksenlærlingeløn
Hvis du er over 25 år, skal du kontakte Jobcentret i din hjemkommune for at undersøge, hvorvidt du er berettiget til voksenlærlingeløn. 

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål eller brug for vejledning, er du velkommen til at kontakte én af vores uddannelsesansvarlige: Lene Frandsen, tlf.: 64 74 71 80, Sara Birkland, tlf.: 23 26 67 92, Elin Dalsgård, tlf.: 40 25 58 96.

Du kan læse mere om uddannelsen på www.assens.dk/elev og på www.sosufyn.dk

Du kan også se, hvad et SOSU-job indebærer hos os i Assens Kommune på Meningsfulde job med høj faglighedSocial- og sundhedshjælper og Social- og sundhedsassistent

Ansættelsesprocessen

Vi glæder os meget til at modtage din ansøgning, så søg gerne allerede nu og senest den 13. november 2023.

Alle dine oplysninger i ansøgningen afgiver du på tro og love mht. indhold og rigtighed.

Ansættelsessamtaler
Samtaler afholdes løbende, og du vil blive indkaldt til samtale via mail, så vær opmærksom på at mailen kan havne i ”uønsket post”.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Du kan kun søge stillingen som elev ved at klikke på ansøgningslinket eller ved at gå ind på www.assens.dk/job og søge via stillingsopslaget.