icon-Job-i-Assens-Kommune

Job i Assens Kommune

Ambitiøs og erfaren leder til Kulturinstitution AssensBibliotekerne

Er du en tillidsvækkende leder, der er eksponent for det gode samarbejde? Kan du sammen med medarbejderne få gjort endnu flere interesserede i litteraturens verden? Og har du gode ideer til, hvordan vi kan få vores biblioteker endnu tættere på vores lokalsamfund? Så tilbyder vi et spændende job, hvor du har mulighed for at sætte dit præg på både kulturpolitikken og AssensBibliotekernes udvikling.

Info

Hos Assens Kommune søger vi en leder til AssensBibliotekerne pr. 1. august 2023.

Om jobbet

AssensBibliotekerne er en decentral kulturinstitution i Assens Kommune, og du får det overordnede faglige, økonomiske og personalemæssige ansvar for bibliotekets drift og udvikling. Du vil bl.a. arbejde med, hvordan bibliotekerne i Assens Kommune bliver en endnu stærkere kulturaktør i kommunen.

Lederen af AssensBibliotekerne er en vigtig sparringspartner for øvrige ledere på kulturområdet og indgår i ledergruppen på kulturområdet, der også består af lederen af Assens Musikskole og afdelingslederen på kultur- og fritidsområdet. Du kan læse mere i Assens Kommunes Kulturstrategi: "Kultur som drivkraft"

I AssensBibliotekernes strategi fokuserer vi på arbejdet med litteratur- og kulturformidling i former, der skaber lyst omkring læsning. Vi understøtter litterære fælleskaber og aktiviteter, der fremmer trivsel og mental sundhed og medvirker til at skabe glæde og det gode liv i lokalsamfundet. Hvis du har lyst, kan du læse mere herom i AssensBibliotekernes strategi

Du forventes at spille en tydelig rolle i samarbejdet med Assens Kommunes kulturaktører og indgå aktivt i det fynske bibliotekssamarbejde og kulturforum i Assens Kommune samt Assens Kommunes mange lokalsamfund.

Forventninger til dig som leder af AssensBibliotekerne

Du har en god ledelsesmæssig ballast og erfaring, så du kan være sparringspartner for medarbejderne i deres arbejde. Du er i stand til at samarbejde på flere niveauer: i det politiske, i kulturledergruppen, i egen organisation, i MED-organisationen og i lokalsamfundet. På alle niveauer er dialog, lydhørhed og engagement nødvendigt. Samtidig kan du både skabe netværk og indgå i netværk.

Du har, eller er indstillet på at gennemføre, en lederuddannelse på diplomniveau. Vigtigst er, at du har lyst til ledelse og trives med de udfordringer, der ligger i spændet mellem strategisk tænkning og skabelsen af sammenhæng mellem bibliotekets udvikling og drift.

Du kommer med gode idéer til at gøre biblioteket som kulturinstitution til et oplagt mødested for mange forskellige grupper af borgere. Et mødested, der er inspirerende for udfoldelse af litteraturen, kunsten og kulturen. Du har erfaring med at udvikle meningsfulde samarbejder med aktører, foreninger eller selvorganiserede grupper for, at bibliotekerne vil blive opfattet som en oplagt samarbejdspartner. Du forstår vigtigheden af et levende fysisk mødested og kan samtidig være med til at imødekomme fremtidige forventninger til digitale løsninger.

Det er din ambition, at biblioteket fortsat er en god arbejdsplads med fokus på godt arbejdsmiljø, god trivsel og respekt for de personalepolitiske værdier. Hos dig er tillid i højsædet, og du kan uddelegere ansvar og kompetence.

Du ser medarbejderne som individer, respekterer deres forskelligheder og er i stand til at sætte deres faglighed fri. Samtidig kan du håndtere forskellighederne og gøre dem til en fordel, som gør organisationen arbejdsdygtig og dynamisk. Du er klar og tydelig i din kommunikation og besidder en gennemslagskraft, som er motiverende og engagerende for medarbejdere og kollegaer.

Konkret forventer vi, at du:

 • er rundet af kulturområdet – og har god forståelse for biblioteket
 • har en uddannelse inden for faget eller en tilsvarende relevant uddannelse
 • har konkret ledelseserfaring – og gerne en lederuddannelse
 • har gode kommunikationsevner og kan bidrage til en positiv udvikling og et godt samarbejde
 • kan lede og motivere fagligt engagerede medarbejdere via en nærværende og tillidsbaseret ledelsesstil, så de lykkes med deres opgaver – både enkeltvis og i grupper
 • kan få AssensBibliotekerne styrket som en tydelig kulturaktør i lokalsamfundet
 • kan bygge videre på vores stærke fundament  
 • kender til vilkårene i en politisk styret organisation
 • har erfaring med at flytte en institution fra A til B.

Vi tilbyder dig

Du kommer til at stå i spidsen for en veldreven kulturinstitution bestående af 6 decentrale biblioteker, hvoraf biblioteket i Assens by er helt nyt og bliver indflytningsklart i juni 2023. Samtidig bliver du leder for 14 engagerede medarbejdere, der arbejder efter Assens Kommunes personalepolitiske værdier.

Desuden tilbydes du:

 • et job med spændende muligheder for at sætte dit præg på både kulturpolitikken og AssensBibliotekernes udvikling
 • mulighed for personlig og faglig udvikling som leder
 • gode muligheder for sparring og dialog
 • et arbejdsmiljø med højt til loftet, stor åbenhed og plads til forskellighed og udvikling.

Løn og ansættelsesvilkår

Stillingen er en fuldtidsstilling med tiltrædelse den 1. august 2023. 

Løn og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst og ud fra reglerne om lokal løndannelse. Vi gør opmærksom på, at du selv skal indhente straffeattest ved ansættelse.

Vil du vide mere

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte direktør for By, Land og Kultur, Martin Albertsen, på tlf. 23 43 90 15 eller på LinkedIn.

Er du nysgerrig på, hvad Assens Kommune er for en arbejdsplads, er du velkommen til at følge os på LinkedIn eller Facebook.

Ansættelsesproces

Ansøgningsfristen er onsdag den 31. maj 2023 kl. 23:59.

Første samtalerunde med ansættelsesudvalget forventes at blive afviklet tirsdag den 6. juni 2023.

Som led i rekrutteringsprocessen foretages der mellem første og anden samtale en personprofilanalyse med efterfølgende tilbagemelding af vores HR-afdeling. Tilbagemeldingen gives personligt på Assens Rådhus mandag den 12. juni 2023.

Anden samtalerunde med ansættelsesudvalget forventes at blive afviklet torsdag den 15. juni 2023.

Vi glæder os til at høre fra dig!