icon-Job-i-Assens-Kommune

Job i Assens Kommune

GIS-konsulent til Plan og Byg i Assens Kommune

Vil du være en del af et stærkt arbejdsfællesskab, hvor du kan gøre en stor forskel i en alsidig og bredt sammensat hverdag? Trives du med en stor kontaktflade og forskellige interessenter? Brænder du for at gøre en forskel gennem drift, optimering og udvikling af systemer? Har du en god teknisk forståelse, og vil du være med til at udvikle den intelligente kommune? Så har du nu en unik mulighed for at blive vores nye GIS-konsulent, hvor du får ansvaret for drift og udvikling af Assens Kommunes GIS-platforme.

Info

I Assens Kommune har vi en ambition om at styrke indsatsen i vores arbejde med GIS og data på en bred vifte af arbejdsområder.

Vi tror på, at anvendelsen af data og IT-løsninger i mange sammenhænge kan tilføre stor værdi i vores arbejde med f.eks. byudvikling, infrastruktur og miljøtiltag, til gavn for kommunens borgere og kvalitativ arealforvaltning.

Derfor søger vi en GIS-konsulent til en fast stilling på 37 timer om ugen og med tiltrædelse 1. februar 2023 eller snarest muligt derefter.

Om stillingen

Stillingen som GIS-konsulent er organisatorisk placeret i Plan og Byg, der er en afdeling under direktørområdet By, Land og Kultur.

Du bliver ansvarlig for, at der skabes en model for både sikker drift af området, men også gerne for innovation og udvikling af området. Det kan være ved at tage initiativ til at drive og kompetenceudvikle relevante kollegaers arbejdsmetoder, således at GIS og data på sigt og i stigende grad bliver naturligt integreret i hverdagen.

Du kan forvente at blive en del af et mindre GIS-team, der foreløbigt består af denne stilling og en yderligere GIS-konsulent.

Du får ansvaret for at drifte, vedligeholde og udvikle vores GIS-platforme. Du vil desuden løbende arbejde med mindre interne udviklingsopgaver, som skal bidrage til en løbende automatisering og bidrage til at skabe kvalificeret grundlag for planlægning og forvaltning i bred forstand.

Du vil få en bred kontaktflade, da du dagligt vil være i dialog med kolleger på forskellige områder, ligesom du vil arbejde tæt sammen med eksterne leverandører.

Dine primære opgaver bliver:

 • Udvikling og udbredelsen af GIS og data i Assens Kommune
 • Drift af kommunens GIS-platforme
 • Udarbejdelse af geografiske dataanalyser
 • Drift, vedligehold og udvikling af vores SpatialSuite webGIS-system
 • Drift, vedligehold og udvikling af vores webGIS i form af diverse web og mobile kortopsætninger
 • Support, dataanalyse og visualisering til de diverse kommunale fagområder, herunder brug af Power BI og QGIS
 • Udvikling af system og data set-up, funktionalitet og brug gennem netværk af nøglepersoner i de tekniske områder
 • Support og undervisning af brugere, og praktisk assistance i forbindelse med brugernes opgaveløsning
 • Systematisk oplæring af nye medarbejdere, mindre webinarer om nyt i systemerne osv.
 • Dialog om drift og udvikling med eksterne rådgivende konsulenter og serviceudbydere
 • Deltage i og/eller bidrage med GIS kompetencer til konkrete projekter i By, Land og Kulturs arbejdsfelt

Derudover bliver du også en del af det tværkommunale GeoFyn-netværk, hvilket indebærer deltagelse i diverse arbejdsgrupper herunder med fynske kolleger.

Hvem er vi

Vi tilbyder en stilling i en kommune i rivende udvikling og med ambitioner om at kunne noget mere med geodata og GIS.

I Assens bliver der investeret i medarbejderne, og vi har et godt arbejdsmiljø, hvor den enkelte medarbejders trivsel og arbejdsglæde er prioriteres højt, og hvor den enkelte har mulighed for at udvikle sig – både personligt og fagligt.

Plan og Byg er en afdeling med en god blanding af erfarne kræfter og nye ansigter, som er kommet til de senere år.

Fagligheden og engagementet er højt, og vi skaber sammen en afdeling, hvor trivsel og opgaveløsning hænger uløseligt sammen.

Som ny kollega får du derfor også gode muligheder for at præge afdelingens fortsatte positive udvikling.

Afdelingen er præget af en uformel, men professionel tilgang til opgaverne, som løses i tæt dialog med kolleger, borgere, erhvervsliv, interessenter og politikere.

Afdelingen består af 11 dygtige medarbejdere, der er bredt sammensat både personligt og fagligt. Sammen varetager vi forskellige opgaver af udviklings- og planlægningsmæssig karakter inden for fysisk planlægning.

Vi arbejder bl.a. med byudviklingsprojekter og byfornyelse, kommune- og lokalplanlægning, landzoneadministration og pulje til landsbyfornyelse.

Vi baserer vores samarbejde på tillid, og vi synes helt grundlæggende, at det skal være sjovt at gå på arbejde.

Som ansat i afdelingen refererer du til afdelingslederen for Plan og Byg, som er en del af fagchefområdet Plan og Kultur under direktørområdet By, Land og Kultur.

Hvem er du

Vi forestiller os, at du kommer fra en lignende stilling og har interesse for og erfaring med udvikling og anvendelsen af geodata i større sammenhænge.

Men vi hører også meget gerne fra dig, hvis du er relativ nyuddannet eller ny i fagområdet, men har har lyst til at lære og udvikle dig fagligt.

Det vigtigst er, at du vil være med til at udvikle området, hvor det er påkrævet, og hvor det giver værdi for organisationen.

Derudover lægger vi vægt på, at du:

 • har en relevant teknisk eller akademiske uddannelse
 • har praktisk og teknisk erfaring inden for arbejdet med geodata og kan gøre det brugervenligt og tilgængeligt for dine kollegaer
 • har lyst til at arbejde med data og GIS, både i maskinrummet og i løsning af konkrete opgaver med kolleger på rådhuset, institutionerne og eksternt
 • har en stor interesse for data og kort, dataanalyse, visualisering af data samt digitalisering og teknologi generelt.
 • har erfaring med GIS, måske på tværs af forskellige platforme, fx webGIS, FME eller QGIS
 • arbejder systematisk og struktureret, og at ”datadisciplin” er en selvfølge for dig
 • er serviceminded, imødekommende og engageret og kan hjælpe andre med at tænke data ind i hverdagens arbejdsgange
 • tager gerne initiativ, og tør stå på egne ben i hverdagens travlhed
 • trives med forskelligartede opgaver, hvor dagene sjældent er ens.

Derudover vil det være en fordel, hvis du har kendskab til databaser, databasestruktur og de kommunale arbejdsområder og data.

Løn og ansættelsesvilkår

Hos os er der gode muligheder for hjemmearbejde og flekstid.

Du får din primære arbejdsplads på Assens Kommunes spændende rådhus, som er indrettet i de tidligere produktionsbygninger, der oprindeligt husede Assens Sukkerfabrik. Adressen er Rådhus Allé 5, 5610 Assens.

Løn- og ansættelsesforhold forhandles efter gældende overenskomst mellem KL og den faglige organisation og ud fra principperne om lokal løndannelse. 

Vi gør opmærksom på, at der indhentes straffeattest i forbindelse med din ansættelse.

Vil du vide mere

Hvis du er interesseret eller har spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte afdelingsleder Kristian Kipp på tlf. 21 44 36 80 eller GIS-Konsulent Lisbeth Bro Lund på tlf. 61 67 20 77.

Ansøgningsfristen er den 12. december 2022, og vi forventer at holde samtaler den 19. december.

Flyt til Vestfyn

Tænker du at søge dette job i Assens Kommune? Så går du måske også med tanker om at flytte til Vestfyn.

Har du brug for hjælp til at finde dit nye hjem, så kan du finde mere info om alt det, Vestfyn har at byde på, her: www.flyttilvestfyn.dk.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning!