icon-Job-i-Assens-Kommune

Job i Assens Kommune

Medarbejder til Borgerservice

Trives du i en uforudsigelig hverdag, og arbejder du samtidig systematisk og struktureret? Har du erfaring med opgaveløsningen i Borgerservice, og er du serviceminded og smilende? Så er du måske vores nye kollega!

Info

Hos Borgerservice i Assens Kommune søger vi en ny kollega med tiltrædelse 1. september 2021 eller snarest derefter.

Stillingen er fast og på 37 timer om ugen,

Om jobbet

Stillingen er indtil videre i Team Folkeregister. Dine arbejdsopgaver vil bl.a. omfatte vielser, folkeregistrering, digital registrering af flytninger, sygesikring, og opgaveløsning i forbindelse med kommunal-, folketings- og EU-valg.

Derudover vil der være front-ekspeditioner med bl.a. udstedelse af NemID, pas og kørekort, hjælp til borgere med selvbetjening og informationssøgning i offentlige digitale selvbetjeningsløsninger, samt ekspeditioner af diverse andre henvendelser fra borgere.

Desuden kan du komme til at deltage i pasning af vores call-center og bemanding af vores Mobile Borgerservice.

Vi kan tilbyde dig:

  • et job i en værdibaseret organisation, hvor der er palds til mangfoldighed, og hvor vi gør en indsats for at få arbejdsliv og privatliv til at hænge godt sammen
  • en arbejdsplads, hvor vi vægter god trivsel højt og lægger vægt på, at der er en god omgangstone og hjælpsomhed kollegerne imellem
  • fleksible arbejdstider, sundhedsordning samt gode kantineforhold

Hvem er vi

I frontfunktionen er vi ni medarbejdere, som arbejder efter vagtplaner.

Når vi har vagt, ekspederer vi de henvendelser, borgerne kommer med.

Udenfor vagtperioderne passer vi Borgerservice teamtelefon, løser arbejdsopgaver i forhold til de teams, vi er tilknyttet og arbejder med ad hoc opgaver, som f.eks. besvarelse af adresseforespørgsler, udbetaling af tilskud til pensionister samt andre forefaldende opgaver.

Hvem er du

Vi forventer, at du:

  • er kommunalt uddannet og har erfaring med opgaveløsningen som beskrevet ovenfor
  • kan bevare overblikket og smilet i en travl hverdag
  • er fleksibel og indstillet på at give en hånd med, når det er nødvendigt
  • har en digital forståelse og er i stand til at guide borgerne i brug af digitale løsninger
  • helt naturligt møder borgeren respektfuldt og gør en indsats for at sætte dig ind i den problematik, som borgeren præsenterer

Løn og ansættelsesvilkår

Løn og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst og efter principperne for lokal løndannelse. Vi gør opmærksom på, at du selv skal indhente straffeattest ved ansættelsen. Dette kan du gøre digitalt med NemID på www.borger.dk eller www.politi.dk.

Vil du vide mere

Hvis du ønsker yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Karen Ørbech på tlf. 64 74 71 27 (OBS. ferie 24. juli til 15. august) eller en af kollegerne i teamet Susanne Theill, Joan Andersen eller Mai-Britt Bro, som alle træffes ved opringning til vores hovednummer 64 74 74 74.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 34.

Vi glæder os til at høre fra dig!