icon-Job-i-Assens-Kommune

Job i Assens Kommune

Dygtig og resultatorienteret jobformidler til Job- og Virksomhedsservice

Kan du få jobklare ledige i job og være med til at se nye virksomhedsrettede muligheder i samarbejde med borgerne? Stræber du efter at nå målene, og har du administrativt flair og datadisciplin? Og har du lyst til at blive del af en succesfuld jobcenterafdeling med fuld fart på og dynamiske, arbejdsomme og sjove kollegaer? Så er det måske lige dig, vi er på udkig efter!

Info

Hos Jobcenter Assens søger vi en jobformidler til afdelingen Job- og Virksomhedsservice. 

Vi ser gerne, at du har en socialrådgiveruddannelse på CV´et.

Stillingen er på 37 timer om ugen med flekstid og med tiltrædelse hurtigst muligt eller senest 1. september 2021.

Assens Kommune har den laveste ledighed på Fyn, og vi er kommet godt igennem Corona-perioden. Der er dog stadigvæk mange ledige tilbage, som vi skal hjælpe videre. Derfor har vi i høj grad brug for, at vores nye jobformidler er klar til at gribe handsken og kaste sig ind i kampen for hurtigst muligt at nedbringe ledigheden yderligere.

Om jobbet 

Som jobformidler i Job- og Virksomhedsservice arbejder du med forsikrede ledige og jobparate kontanthjælpsmodtagere, som alle hurtigst muligt skal i job, uddannelse eller relevant opkvalificering.

I dagligdagen vil du bl.a. afholde og registrere mange professionelle og motiverende jobrettede samtaler med et stærkt fokus på systematisk jobformidling og brugen af 'Min Plan' samt den velkendte 'A-B-C strategi'.

Derudover kommer du til, når Coronasituationen igen tillader det.  at få meget opsøgende virksomhedskontakt. Du ser det som naturligt og som en afgørende faktor for afdelingens succes at ringe ud til virksomheder i forbindelse med formidling af ordinære job samt ved etablering af og opfølgning på privat løntilskud og virksomhedspraktikker. Der vil også være mulighed for virksomhedsbesøg.

Vi har et ultrastærkt virksomhedsrettet fokus i vores afdeling, og vi arbejder ud fra en tilgang, hvor vi anser gentagne tilbud fx løntilskud og virksomhedspraktikker, som værende kompetenceudviklende samt et stærkt redskab på vejen til selvforsørgelse.

Du vil også komme til at arbejde med diverse indsatser, som du selv får stor mulighed for at sætte dit præg på, herunder workshops/fokusmøder med borgerne. Det kan være borgere med udfordringer i form af manglende jobsøgningsstrategi, motivation, sprog, geografisk og faglig mobilitet.

Det er enormt vigtigt, at du i jobbet kan udvise handlekraft, og at du trives med at arbejde resultatorienteret. I jobbet som jobformidler har du flere kasketter på. Du arbejder både som virksomhedskonsulent og som myndighedssagsbehandler med alle de mange administrative sags- og registreringsopgaver, der følger med den tildelte sagsstamme. Det er derfor et must, at du kan mestre begge roller i det daglige. Administrativt flair og datadisciplin er et krav i jobbet som jobformidler.

Hvem er du 

Vi leder efter en supereffektiv jobformidler, der i samarbejde med alle de andre dygtige og ambitiøse kollegaer i afdelingen kan bidrage til at hjælpe så mange jobklare borgere som muligt videre i ordinært job eller uddannelse.

  • Du har gerne en socialrådgiver baggrund og har måske arbejdet som jobkonsulent/jobformidler/sagsbehandler i et jobcenter eller hos anden aktør
  • Du motiveres af at skabe gode resultater, og du ser det som en sejr, hver gang du opnår et match mellem en borger og en virksomhed
  • Du ved, at du er en væsentlig drivkraft for at nå resultaterne, og at samarbejde er afgørende for at nå målet
  • Du kan formidle ledige til job og har meget gerne erfaring både med opsøgende virksomhedskontakt og sagsbehandling
  • Du kan motivere ledige til at komme i beskæftigelse og er en stærk formidler, som kan forventningsafstemme kravene mellem borger og virksomhed
  • Du finder det spændende og helt naturligt at skulle kontakte arbejdsgivere med henblik på at finde stillinger og jobåbninger, der kan matche vores ledige
  • Du tager ansvar og er kvalitetsbevidst i arbejdet
  • Du har et gyldigt kørekort

Til gengæld kan vi tilbyde dig at blive en del af en fantastisk velfungerende afdeling med en masse sjove, dynamiske og arbejdsomme kollegaer.

Vi brænder alle for at gøre en forskel, og vi har fokus på både trivsel og resultater og har altid hjertet på rette sted.

Løn og ansættelsesvilkår

Løn og ansættelsesforhold sker i henhold til gældende overenskomster og ud fra principperne om lokal løndannelse.

Vi gør opmærksom på, at du selv skal indhente straffeattest ved ansættelse. Dette kan gøres digitalt med NemID på www.borger.dk eller www.politi.dk

Vil du vide mere 

Hvis du ønsker yderligere information, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Anders Barkholdt på tlf. 64 74 70 04.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 26 2021. 

Vi glæder os til at modtage din ansøgning!