icon-En-kommune-i-udvikling

En kommune i udvikling

Velfærdsteknologi

I et langt liv kan der være situationer, hvor vi er afhængige af hjælp fra andre – men de fleste har det nok sådan, at vi helst vil klare hverdagen selv. Her kan velfærdsteknologi være en hjælp.

Hvad er velfærdsteknologi?

Velfærdsteknologi er nye teknologier, der hjælper dig som borger i hverdagen og medarbejderen i løbet af arbejdsdagen.

Velfærdsteknologi kan være rigtig mange ting - en teknologi, en app, et hjælpemiddel, en robot osv. Her på siden finder du eksempler på velfærdsteknologi, som bliver brugt i Assens Kommune.

Det vigtigste er, at velfærdsteknologi bliver brugt, hvor det giver mening for borgeren, medarbejderen og økonomien. Her mener vi fx livskvalitet, værdighed og at mestre eget liv for borgeren. Og for medarbejderen skal velfærdsteknologi være med til at give et godt arbejdsmiljø, så medarbejderen både fysisk og psykisk kan holde til at udføre sit job igennem et helt arbejdsliv. 

Velfærdsteknologi er for alle

Velfærdsteknologi kan være en hjælp til borgere og medarbejdere i hele kommunen. Selvom velfærdsteknologi ofte forbindes med teknologi til ældre og handicappede, så bruger vi velfærdsteknologi til alle, hvor det giver mening. Derfor er velfærdsteknologi også de digitale læringsredskaber, som daginstitutioner og skoler bruger sammen med børnene. Det er også de teknologier, som bliver brugt til at vedligeholde kommunens grønne områder og meget mere. Vi arbejder hele tiden på at få velfærdsteknologi i brug på nye områder.

Strategi - Vi fornyer velfærden

Vi har en strategi for velfærdsteknologi, som beskriver, hvordan vi bruger og arbejder med teknologi.

Læs kommunens strategi for velfærdsteknologi Vi fornyer velfærden.

Se også ...

Kontakt Digitalisering og Teknologi

Velfærdsteknologikonsulent tlf.: 64 74 68 74

Send sikker e-mail via borger.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.