icon-En-kommune-i-udvikling

En kommune i udvikling

Det kan du som borger gøre for klimaet

Mange bække små... Vi kan alle gøre en forskel i vores hverdag, ved at træffe store og små valg. Alt tæller!

Her har vi samlet inspiration til dig, der gerne vil gøre en forskel i hverdagen. 

Klimavenlig hverdag

Selv små handlinger kan føre til store resultater. Vidste du for eksempel, at det gør en forskel for klimaet, hvilken slags kød du lægger i indkøbskurven? Her finder du nogle konkrete idéer, som du kan bruge i din hverdag:

 

Energieffektivisering

Vores boliger bruger en del energi. Vi har naturligvis brug for strøm og varme. Men du kan gøre noget for at nedbringe forbruget, og du kan også generere energi på mere miljøvenlige måder - til gælde for miljøet og din pengepung! 

 

Grøn transport

Vores daglige transport udleder også en del CO2. Her gælder det om, at rejse smart, hvis det er muligt. Kollektiv trafik og samkørsel gør en forskel, men også el-biler kan være en dal af løsningen. 

Bæredygtig turisme

Flere og flere bliver optaget af mulighederne inden for bæredygtig turisme, og mulighederne ligger lige foran døren. Få inspiration til oplevelser og nærvær i dit lokalområde: 

 

Klimapartnerskaber

Hvis du er aktiv i en forening, et lokalråd eller en borgergruppe, kan I indgå et Klimapartnerskab med Assens Kommune, hvor begge parter forpligter hinanden til at samarbejde mod klimaneutralitet og / eller klimarobusthed. 

 

Grønne fællesskaber

Grønne fællesskaber er borgerdrevne initiativer, hvor eksempelvis en vej, en forening eller grupper af borgere, beslutter at igangsætte lokale klimainitiativer. 

 

Søg tilskud til dit projekt

Hvis du har en idé til et klimaprojekt i dit lokalområde, kan du evt. støtte gennem Lokalsamfundspuljen. 

Kontakt Klimasekretariatet

Tlf: 64 74 69 18

Send almindelig e-mail
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.