icon-En-kommune-i-udvikling

En kommune i udvikling

Klimaevent

Banker dit hjerte for klimaet, og har du vilje til at tage et lokalt medansvar? Har du ideer til, hvad man kan gøre som enkeltperson, familie, lokalsamfund eller forening? Eller vil du bare gerne inspireres og drøfte klimaudfordringerne i Assens Kommune? Så sæt kryds i kalenderen den 29. oktober!

Den 29. oktober 2020 kl 19.00-21.00 inviterer Assens Kommune nemlig til et digitalt klimaevent, hvor alle er velkomne.

Klimaeventet er et idéudviklingsmøde, hvor borgere, lokalråd og foreninger i fællesskab udvikler ideer til, hvordan vi alle kan gøre en forskel for at minimere klimabelastningen inden for kommunegrænsen.

Der er lagt op til en spændende aften, hvor alle kan deltage, og hvor du får indflydelse på, hvad vi skal tale om, så længe det har noget med klima at gøre. Vi mødes digitalt på tværs af alder og geografi med det fælles mål, at vi sammen vil gøre en forskel for klimaet.

Hvordan kommer det til at foregå?

Når du tilmelder dig, bliver du bedt om at skrive en ide eller et emne, der interesserer dig.

Til klimaeventet starter vi med en fælles velkomst, hvorefter I bliver delt ud i grupper efter ide eller emne. I hver gruppe vil der være en ’mødeleder’, der hjælper jer i gang og støtter jer undervejs. Til sidst vil der være en fælles opsamling.

Efter klimaeventet vil I blive tilbudt at komme til to ideudviklingsaftener, hvor Assens Kommune vil bidrage med støtte og faglig sparring. Men I er også velkomne til at arbejde videre med ideen selv. I begge tilfælde vil det være muligt at søge Assens Kommunes Klimapulje for finansiering.

Herefter vurderes behovet for yderligere samarbejde, men ellers er I forhåbentlig selv klar til at føre ideen ud i livet.

Hvorfor holder vi et klimaevent?

Klimaeventet er en del af Assens Kommunes kommende klimastrategi, der lige nu er i høring.

Klimastrategien beskriver, hvordan Assens Kommune vil arbejde for at realisere Byrådets mål fra Vision 2030 – Med vilje og hjerte om at være foran de nationale mål for den grønne omstilling.

Strategien indeholder en lang række klimaindsatser, men der er fortsat fokus på at tilføje yderligere indsatser til listen, da den ambitiøse målsætning kræver en fælles indsats. Og forhåbentlig kan nogle af de ideer, der udvikles på dagen, bidrage hertil.

Praktisk information

Det digitale klimaevent afholdes over Microsoft Teams. Du behøver ikke downloade noget for at deltage, men det er muligt at hente en applikation. Det eneste du behøver er en internetforbindelse og en computer med mikrofon og kamera, mobil eller tablet.

Et par dage inden klimaeventet vil du modtage en e-mail med mere information og et link til at deltage.

Tilmeldingsfrist

Du kan nå at tilmelde dig helt frem til d. 25. oktober 2020. 

Spørgsmål

Har du spørgsmål til klimaeventet, er du velkommen til at kontakte udviklingskonsulent Steen Søgaard på stspe@assens.dk eller udviklingskonsulent Morten Wismar Nielsen på mowni@assens.dk

Tilmeld dig her

Beskriv din idé her.
Assens Kommune må gerne sende information om klimaarbejdet i kommunen samt tage kontakt med henblik på brugerundersøgelse, interview eller lignende.

Oplysning om behandling af personoplysninger