icon-En-kommune-i-udvikling

En kommune i udvikling

Seneste nyt om projektet Fremtidens Assens

Guidet gåtur sparker byudviklingen af den nordlige del af Assens Havn i gang

02.12.2022 - Den nordlige del af Assens Havn står overfor en spændende transformation, der potentielt vil kunne sikre bedre sammenhæng mellem Assens by og havneområdet. Planen er at skabe et nyt og attraktivt miljø – en ny bydel på og omkring havneområdet.

A.P. Møller Fonden bevilger 25 mio. kroner til nationalt Kyst- og Lystfiskercenter i Assens

23.11.2022 - Assens Kommune har netop fået tilsagn til 25 mio. kroner fra A.P. Møller Fonden til opførelse af det kommende nationale kyst- og lystfiskercenter ved Assens Havn.

Første etape af udviklingen af Fremtidens Assens er færdig

20.05.2022 - ...fortæller borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen. ”Vi har med omlægningen af Søndre Ringvej skabt en tydeligere forbindelse mellem den gamle erhvervshavn, Arena Assens, Jordbassinerne...

Nu forberedes forvandlingen af Willemoes Plads

16.03.2022 - ...for Medborgerskab, Kultur og Beskæftigelsesudvalget. Som en del af udviklingen af Fremtidens Assens er Søndre Ringvej også ved at blive omlagt, så der kommer tydeligere forbindelse ned til Arena...

Den nye havneplads i Assens bliver opkaldt efter dansk søhelt

30.11.2021 - Den nye havneplads, som skal binde Assens by sammen med Assens havn og skabe et unikt og kulturelt opholdssted for borgere, besøgende og turister, bliver nu opkaldt efter en af de helt store nationale søhelte.

Nu er navnet på det kommende kulturhus på havnen på plads

29.11.2021 - Det kommende kulturelle samlingspunkt på Assens Havn får nu sit navn. Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur har nemlig besluttet, hvad det såkaldte ”multitek” skal hedde.

Nu går vi i gang med at skabe Fremtidens Assens

30.09.2021 - Første spadestik tages til omlægning af Søndre Ringvej og dermed en historisk byudvikling.

Assens Kommune sender udviklingen af den nordlige del af Assens Havn i udbud

30.09.2021 - Byrådet godkendte onsdag den 29. september udbudsmaterialet vedrørende flere ejendomme på havnen, samt udarbejdelse af et dispositionsforslag for den nordlige del af havneområdet.

Offentliggørelse af Byen & Bæltet – Udviklingsprojekt for naturbaseret højvandsbeskyttelse af Assens

27.05.2021

Assens Kommune indgår aftale om multitek og havneplads

11.01.2021 - Assens Kommune har netop indgået kontrakt med WE Architecture – om et multitek, og med byMUNCH by- og landskabsdesign – om den nye havneplads i Assens. Projekterne er første skridt af en større udviklingsplan for Fremtidens Assens, hvor byen og havnen bliver tættere forbundet. Den filantropiske forening Realdania støtter projektet som en del af indsatsen ”Hovedbyer på forkant”.

Tre arkitekt-teams skal byde ind på multitek og havneplads i Fremtidens Assens

28.05.2020 - Tre arkitekt-teams er nu udvalgt til at komme med hvert deres bud på at udforme et nyt multitek i byens gamle rådhus og en ny havneplads i området foran bygningen. Multiteket skal rumme byens kommende bibliotek og være et kulturelt mødested med en række forskellige aktiviteter. Opgaven har en samlet byggesum på 13,1 mio. kroner og udbydes af Assens Kommune i samarbejde med Realdania. Projektet er en del af Realdanias kampagne ”Hovedbyer på forkant”, som skal understøtte nyt liv i bymidterne rundt om i landet.

Fremtidens Assens: Åbningstræk med multitek og ny havneplads er nu udbudt i åben prækvalifikation

24.03.2020 - Et nyt knudepunkt i Assens skal inspirere til socialt samvær og aktiviteter for både borgere og turister. Assens Kommune og Realdania har i alt afsat 20 mio. kr. til projektet og søger nu en totalrådgiver, der skal udvikle og gennemføre etablering af et multitek i det tidligere rådhus og den nye havneplads, som ankomst til det kommende multitek, havnen og midtbyen.

Udviklingsplanen for Assens by sætter kursen for Fremtidens Assens

26.06.2019 - Udviklingsplanen, som skal sætte kursen for Assens by de næste mange år, blev på aftenens byrådsmøde godkendt af Byrådet. Planen indeholder konkrete veje til, hvordan bymidten kan gentænkes og blive åbnet op med nye funktioner, forbindelser og oplevelser. Målet er at styrke Assens som bosætnings- og oplevelsesby.

10 mio. kr. fra Realdania til projekt, der skal vende Assens mod vandet

15.04.2019 - Et moderne bibliotek - et ’multitek’ - og en ny havneplads er nu på vej i Assens. Målet er at binde byen og havnen bedre sammen. Realdania har netop givet tilsagn om støtte på 10 mio. kr. i 2. etape af indsatsen ”Hovedbyer på forkant”, som sætter fokus på at skabe fornyet liv og positiv udvikling i hovedbyernes bymidte.

Udviklingsplan skal styrke Assens som turist- og bosætningsby

29.03.2019 - Udviklingsplanen for Assens by er nu på trapperne. På mandag førstebehandler udvalget Miljø, Teknik og Plan i Assens Kommune planen. Målet med den er at fastholde og tiltrække borgere, turister, erhvervsdrivende og investorer til Assens ved at udvikle byen.

Multitek, ny havneplads og en vejomlægning på vej i Fremtidens Assens

27.02.2019 - Et flertal af Byrådet besluttede her til aften, at de første konkrete nedslagspunkter i den nye udviklingsplan for Assens by skal tælle etablering af et multitek i det tidligere rådhus på Willemoesgade, en ny havneplads og en omlægning af Søndre Ringvej.

95.000 kr. til fire nye borgerprojekter i Assens by

24.01.2019 - I aftes præsenterede fire grupper med borgere hver deres idé om et midlertidigt forsøgsprojekt. Projekter, som borgergrupperne vil sørge for, bliver realiseret i løbet af 2019. Nu kan de gå i gang med at føre deres projekter ud i livet.

Kontakt Plan

Tlf: 64 74 75 20

Send almindelig e-mail
Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.