icon-En-kommune-i-udvikling

En kommune i udvikling

Fremtidens Assens

Udviklingsplanen ”Fremtidens Assens” er den langsigtede plan for udviklingen af Assens by.

Udviklingsplanen "Fremtidens Assens"

Centralt i udviklingsplanen er transformationen af vores gamle erhvervshavn til et levende, indbydende byrum med direkte forbindelse til den historiske bymidte.

Kulturkajen og Willemoes Plads

Det tidligere rådhus på havnen er under forvandling. Når huset står færdigt, bliver det et kulturelt samlingssted for borgere og besøgende i alle aldre - med moderne bibliotek, virksomhedsrådgivning, turistkontor og mødefaciliteter. I huset kan der laves udstillinger, foredrag, workshops, børneteater og andre kulturelle og sociale begivenheder, og den kan også anvendes af foreninger til arrangementer af folkeoplysende karakter.

Kulturkajen bliver et litterært og kulturelt formidlingscentrum, et sted for vækst og udvikling og et uformelt mødested, hvor generationer kan mødes på tværs, og nye fælleskaber kan opstå.

Kulturkajen kommer til at huse Udvikling Assens, VisitAssens, Assens Bibliotek, Kompetence- og mødecenteret Kompasset, den kommunale afdeling for Børne- og Familieindsatser, Sundhedsplejerskerne i Assens og Tandprotetikeren.

I sammenhæng med kulturkajen, anlægges den nye havneplads – Willemoes Plads. Havnepladsen vil blive indrettet som en grøn plads med en gennemgående akse fra byen til vandet.

Havnepladsen er et led i at skabe Fremtidens Assens, og den skal binde den nye del af byen, som er under udvikling med boliger, turisme og erhverv på havneområdet sammen med vores eksisterende købstad.

På Willemoes Plads kommer der også et megamøbel, der kan fungere som scene ved kulturelle arrangementer og som møbel, man kan sidde på.

Oversigtsplan over Willemoes Plads kan hentes her

Ny bydel på Assens’ nordlige havn

Den nordlige del af Assens Havn står overfor en spændende transformation, der potentielt vil kunne sikre bedre sammenhæng mellem Assens by og havneområdet. Planen er at skabe et nyt og attraktivt miljø – en ny bydel på og omkring havneområdet.

Læs mere her

”Byen & Bæltet" – Udviklingsprojekt for naturbaseret højvandsbeskyttelse af Assens

I sammenhæng med "Fremtidens Assens" og som en del af den overordnede beskyttelsesstrategi har kommunen fået udarbejdet projektet "Byen & Bæltet". Dette er et udviklingsprojekt, hvis formål er, at beskrive mulighederne for etablering af et klitlandskab på Assens Næs, der beskytter området mod oversvømmelse og erosion.

Kontakt Plan

Tlf: 64 74 75 20

Send almindelig e-mail
Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.