icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

Badevandskontrol

I badesæsonen fra 1. juni til 1. september bliver badevandet kontrolleret ved 12 af kommunens badestrande.

Badevandsanalyserne skal sikre, at vandet er sundhedsmæssigt forsvarligt at bade i.

På de seks Badepunkt-strande (Sandager Næs, Aborg, Mariendal, Assens Næs, Helnæs Fiskerhuse og Løgismose strande) udtages mindst 10 vandprøver, mens der på de øvrige 8 strande udtages mindst 4 vandprøver i løbet af badesæsonen.

Ved badevandskontrollen måles mængden af E. coli (Escherichia coli) og enterokokker (Intestinale enterokokker). Det er bakterier der normalt findes i tarmkanalen hos dyr og mennesker. Er mængden for høj, er det et tegn på, at der er sket fækal forurening af vandet fra spildevand eller landbrug.

Ved prøvetagningerne foretages yderligere en visuel inspektion af vandet, dets sigtdybde, temperatur og pH, samt en beskrivelse af vejr og vind på dagen.

Analyseresultater

I listen herunder kan du finde alle analyseresultaterne fra de 12 strandes badevandskontrol. Du kan også tjekke den enkelte strands badevandskvalitet ved at klikke på stranden i kolonnen til højre.

Hvis vandet er fint og godt til badning, er det markeret med en grøn smiley på den enkelte strands side. Hvis badning frarådes eller forbydes, markeres det med en rød smiley.

 

cfu/100 m1

cfu/100 m1

Enterokokker

0-400  

>  400  

E.coli

0-1000 

>1000 

 

Badevandet er fint

Badning frarådes eller forbydes

 (cfu står for colony forming units, og er en er enhed, der anvendes ved bestemmelse af antallet af bakterier).

Hvis badning frarådes eller forbydes, vil der blive opsat skilte om forholdet på stranden. Desuden vil strandens smiley her på hjemmesiden ændre farve til rød.

Kommunen fraråder badning inden for 100 m fra å-udløb (aktuelt for Aborg Strand og Å Strand), da badevandskvaliteten periodevis kan være forringet.

Desuden frarådes badning 1-3 dage efter kraftigt regnskyl.

Prøvetagning ved Feddet

Kontakt Miljø og Natur - Team Natur

Tlf: 64 74 75 11

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.