icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

Assens Næs Strand

Badevandet ved Assens Næs Strand er klassificeret til ”Udmærket”. Klassifikationen er opgjort på basis af badevandsdata fra de sidste 4 år.

Badesæsonen er slut. Der udtages ikke flere badevandsprøver i år.

Om Assens Næs Strand

Assens Næs Strand er den ene af kommunens i alt fire Badepunkt-strande.

Badepunkt er en nordisk mærkningsordning, der synliggør badesteder med rent badevand, badesikkerhed, basal infrastruktur og med specielle friluftsmuligheder eller andre typer natur- eller kulturoplevelser.

Assens Næs Strand ligger på Assens Næs vest for Assens By ud mod Lillebælt. Der er parkeringsplads og toiletter for enden af vejen mod stranden mellem campingpladsen og Næsvej 21 Adressen på toilettet er Næsvej 15B. Handicaptoilet findes i bygningen Næsvej 25.

Skiltning omkring forholdene på stranden findes ved parkeringspladsen.

Stranden er ca. 650 m lang og består på den nordligste halvdel af en ca. 100 m bred sandstrand, mens den sydlige del består af en ca. 10 m bred sandstrand. Der er i hele strandens længde et mindre stenbælte lige i vandkanten, men efter de få meter sten er der fin sandbund.

Badeområdet i den nordlige del af stranden er lavvandet - afstanden til en vanddybde på 2 m er ca. 200 m ved normal vandstand. Der er opsat For kørestolsbrugere m.fl. er der etableret kørevej fra parkeringspladsen til en handicapvenlig badebro. I alt er der opsat tre badebroer.

Shelterplads

Nær stranden på Jordbassinerne er der opsat to fem-personers sheltere, der kan bookes via www.bookenshelter.dk

Assens Næs Strand.

Badesæsonen 2021 er slut

I løbet af badesæsonen mellem 1. maj og 31. august udtog kommunen 10 badevandsanalyser. Resultaterne kan du finde herunder.

Analyseresultaterne fra 2021 viste, at badevandet på Assens Næs Strand er af bedste kvalitet.

23.august 2021
Enterokokker  E. coli
<1 <10

Badevandsanalyser 2021


Badevandsanalyser pr.

23. august 2021

16. august 2021

2. august 2021

20. juli 2021

14. juli 2021

5. juli 2021

10. juni 2021

1. juni 2021

26. maj 2021

Badevandsprofil for Assens Næs Strand

Badevandsprofilen beskriver blandt andet de fysiske, geografiske og hydrologiske egenskaber for badevandet ved denne strand. Profilen indeholder også en liste over og en vurdering af eventuelle årsager til forurening af badevandet, som kan skade de badenes sundhed.

Ifølge badevandsbekendtgørelsen (Bek. 917 af 27-06-2016) skal kommunen udarbejde badevandsprofiler for alle offentlige badestrande. I Assens Kommune har vi 12 offentlige badestrande, hvor der tages prøver af badevandet i badesæsonen (1. juni til 1. september).

Du kan se badevandsprofilen for Assens Næs Strand via nedenstående link:

Assens Næs Strand

Serviceoplysninger

Praktisk Information

Der er parkeringsplads og toiletter for enden af vejen mod stranden mellem campingpladsen og Næsvej 21. Toilet findes i bygningen - 15B og handicaptoilet findes i bygningen - Næsvej 25.

Der findes 3 redningsstationer på stranden. Én på den nordlige del af stranden, en på den sydlige del af stranden og en ca. ud for parkeringspladsen. Ved parkeringspladsen findes der også informationer om badeforholdene.

Parkering

Næsvej 21
5610 Assens

Faciliteter

Toilet

Bord/bænke

Drikkevand

Badebro

Kontakt Miljø og Natur

Tlf: 64 74 75 11

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.