icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

Vissenbjerg-bakkerne

I bakkerne ved Vissenbjerg har du gode muligheder for at opleve landskabet, herunder fx Afgrunden og Udsigten via markerede stier og forskellige opholdsarealer.

Vandreruter

I bakkerne ved Vissenbjerg har du gode muligheder for at opleve landskabet via markerede stier og forskellige opholdsarealer.

Stierne på de enkelte ”landskabstrappetrin” er lette at færdes på, mens stierne mellem trinene er stejle og ikke mulige at passere med fx barnevogn.

Området er med sine ”landskabstrappetrin” udpeget som geologisk interesseområde, og du kan opleve skov, sø, kilder, lergrave, græsningsarealer, udsigtspunkter og kløfter. Afgrunden er navnet på den største kløft, som smeltevandet skabte, da de tilfrosne søer pludselig blev tømt for vand i slutningen af sidste istid.

Mere info om vandreruter og stier

Hos VisitAssens har man en temaside om vandring på Vestfyn, som helt klart er et besøg værd.

Audioguide

Naturvejleder Christian Heller har indtalt en audioguide til en tur i Vissenbjerg-bakkerne på egen hånd. Audioguiden er en del af podcastserien Natur til tiden.

Du kan finde et link til audioguiden på denne side:

Natur til tiden.

Shelter og bålplads

På shelterpladsen er der en flot udsigt over landskabet, og du kan se helt til Frøbjerg Bavnehøj og Brændholt Bjerg. Ved shelterpladsen kan du også tilberede din mad på bålpladsen.

Sti ved Vissenbjergbakkerne.

Natur

Ved Afgrunden er der en meget varieret natur og et rigt fugleliv. Her har du for eksempel mulighed for at se hulrugende fugle som spætter og mejser, ligesom du i den tætte bevoksning ved lergravene kan finde mange forskellige insekter. Ved foden af skrænterne i skoven springer de mange kildevæld, og prøv at hold øje med den småbladet Milturt og Hvid Hestehov, som begge er planter, der trives i den fugtige skovbund.

Kultur

På området ved Udsigten kan du se forskellige træfigurer, der viser Røverne i Vissenbjerg. Vissenbjerg er nemlig kendt for sine røverhistorier – En del er sagn, men de har dog rod i virkeligheden. Siden middelalderen er områdets fine ler blevet brugt af teglværker til at fremstille brændte sten, og i den tidligere Vissenbjerg Kommune har der været hele 15 teglværker. I dag er der ingen tilbage.

Ejer

Assens Kommune, Naturstyrelsen samt private lodsejere.

Serviceoplysninger

Praktisk Information

Stierne er lette at færdes på – dog er nogle af stierne stejle, og ikke mulige at passere med f.eks. barnevogn eller kørestol.

Det er muligt at parkerer ved Terrariet - Kirkehelle 5, og gå til udsigtspunktet - her er det lettere at komme frem med kørestol og barnevogn.

Yderlig Information

På P-pladsen ved Møllesøen og ved P-pladsen ved Lergravene finder du papirfoldere om området.

Du kan også læse mere i den digitale folder "Folder om Vissenbjerg-bakkerne" og på hjemmesiden Bestig Bjerge, som du finder i længere nede på side.

Parkering

Lergyden
5492 Vissenbjerg

Parkeringen angivet her er ved Møllesøen. Flere busruter mødes i Vissenbjerg, og den nord-sydgående cykelrute 79 går øst om Vissenbjerg.

Faciliteter

Bord/bænke

Udsigtspunkt

Bålplads

Shelter