Afbrændingsforbud

Beredskab Fyn har d. 2.7. forlænget afbrændningsforbuddet.

Forbuddet er gældende indtil Beredskab Fyn ophæver dette.

Se, hvad du skal være særlig opmærksom på:
icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

Sønderby Klint

Sønderby Klint uden for Assens byder på sten, strand, vand, kyst og interessante fossiler. Området er nemlig et geologisk interessant område, hvor du kan se aflejringer fra tre gletsjere fra Weichsel-istiden.

I klintens smeltevandslag kan du finde mange forskellige spændende sten og fossiler. Der er fundet fossiler af spor, muslinger og blæksprutter fra ældre periode, og fra yngre tid er der fundet svampe, søpindsvin og vættelys.

Stranden er fyldt med sten. Her finder du bl.a. mange forskellige ledeblokke, som er sten, der kan føres tilbage til et bestemt område og er blevet flyttet af isen under istiden.

Ved p-pladsen er der bord og bænk, hvor du fx kan spise medbragt mad.

Du skal være opmærksom på, at udbyderen af servicen sætter en eller flere cookies på din computer, når du trykker på afspil video. Læs om cookies.

Stiforbindelse

Der går en lille noget tilgroet sti ud til klinten, men du kan også gå langs stranden.

Landskab

Kyststrækningen ved Sønderby Klint er ca. 3 km lang, og det højeste punkt er næsten 30 meter højt.

I perioder med meget nedbør skal du være opmærksom på, at der sker erosioner i klinten, og hvert år vælter dele af klinten ned over stranden. Denne fri erosion er af stor betydning, da man herved hele tiden får blotlagt de interessante lag.

Natur

Ved klinten er der flere sjældne planter for eksempel Almindelig Månerude, Eng-Gulstjerne, Svalerod og Plettet Kongepen. Planterne er alle internationalt beskyttet, så de må hverken plukkes eller ødelægges, og deres levesteder skal bevares.

Beliggenhed

Sønderby Klint finder du på kystvejen mellem Assens og Å-strand. For foden af Sønderby Bjerge er der en p-plads.

Benyt evt. Rejseplanen:

Rejseplanen

Ejer

Flere lodsejere.

Kontakt Miljø og Natur

Åbningstider:
Mandag-onsdag mellem kl. 10-15
Torsdag mellem kl. 10-17
Fredag mellem kl. 10-13

Tlf: 64 74 75 11

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.