icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

Klakkebjerg og Brænde Ådal

Området omkring Klakkebjerg og Brænde Ådal rummer en meget varieret natur. Ved Klakkebjerg findes noget, der ellers sjældent ses på Fyn – nemlig lyng. Der har været foretaget flere rydninger i området, og den fælles mission er at genskabe området, så lyngen igen kommer til sin ret.

Tag på vandretur ved Brænde Å

På din gåtur kan du opleve Brænde Å, der er et af Fyns smukkeste vandløb, og med sine 28 km er det Vestfyns længste. Det smukke og snoede vandløb har sit udspring nær Tommerup Stationsby. Fra Aarup til Håre løber åen nogle steder i en 20 meter dyb ådal, som blev skabt af smeltevand i slutningen af seneste istid. Vandet falder op mod 40 meter over en strækning på 9 km. Åen har bevaret sit oprindelige forløb og snor sig derfor naturligt og smukt i landskabet.

Der er gode muligheder for at opleve landskabet via afmærkede vandreruter. Du kan vælge enten at starte fra Kerte og gå ned ad Mølleknappe eller fra p-pladsen ved Skovbrynet.

Brænde Å.

Se isfugl og vandstær

Området omkring Klakkebjerg og Brænde Ådal rummer en meget varieret natur. Ved Klakkebjerg findes noget, der ellers sjældent ses på Fyn – nemlig lyng. Der har været foretaget flere rydninger i området, og den fælles mission er at genskabe området, så lyngen igen kommer til sin ret.

Engarealerne langs åen indeholder mange spændende blomster og planter. På en vandretur i området kan du også være heldig at spotte mange forskellige fugle. Ravn, rød glente, fiskeørn, isfugl og vandstær er blandt dem, du kan være heldig at se.

Få mere information om vandreruter og stier

Hvis du efter en gåtur ved Klakkebjerg har fået mod på mere natur og/eller friluftsliv, har VisitAssens og VisitFyn temasider om vandring på Vestfyn og det øvrige Fyn, hvor du kan finde masser af inspiration til din næste vandretur.

Majgøgeurt.

Overnat i shelter

Shelterpladsen ved Klakkebjerg ligger i det kuperede terræn nær Ørsbjerg Skov. I tilknytning til shelteret er der et bålsted, hvor du kan lave din mad eller få varmen.

Hvis du vil overnatte i shelteret, har du mulighed for at booke det for et mindre beløb. Du kan også "tage chancen" og overnatte gratis uden en booking, men med risiko for, at du må forlade shelteret. hvis der kommer brugere, der har reserveret det. Læs mere om mulighederne for at overnatte i Assens Kommunes sheltere på siden "Overnatning i shelter".

Shelter ved Klakkebjerg.

Ejer

Naturstyrelsen, Det Danske Spejderkorps og private lodsejere.

Serviceoplysninger

Praktisk Information

Der er gode muligheder for at opleve landskabet via et afmærket stiforløb. Du kan vælge enten at starte fra Kerte og gå ned ad Mølleknappe eller fra p-pladsen ved Skovbrynet.

Parkering kan også ske ved Brende Mølle eller på parkeringspladsen ved Hårevej - se placeringen i folderen længere nede på siden. Længden på de afmærkede ruter er varierende. Den afmærkede rute i Assens Kommune (den østlige rute i folderen) er ca. 4 km lang, men der er flere muligheder for afstikkere undervejs.

Yderlig Information

Dele af området er egnede for gangbesværede og barnevogne, men stiforløbene ved udsigtspunkterne og de meget stejle ådalskrænter er ikke egnede.

Læs mere om Brænde Ådal og Klakkebjerg i folderen længere nede på siden.

Du finder også foldere om området i folderkasserne ved Kerte Kirke og P-pladsen ved Skovbrynet.

Parkering

Ørsbjerg Skovvej 21
5560 Aarup

Parkering sker ved Skovbrynet - Det Danske Spejderkorps arealer, vis hensyn. Herfra er der kort vej til shelteret ved Klakkebjerg

Faciliteter

Shelter

Bålplads

Udsigtspunkt

Toilet

Bord/bænke

Kontakt Miljø og Natur - Team Natur

Tlf: 64 74 75 11

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.