icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

Klakkebjerg og Brænde Ådal

Brænde Ådal står som et af de smukkeste og mest varierede områder på Fyn.

Der er gode muligheder for at opleve landskabet via et afmærket stiforløb. Du kan vælge enten at starte fra Kerte og gå ned ad Mølleknappe eller fra p-pladsen ved Skovbrynet.

Dele af området er egnede for gangbesværede og barnevogne, men stiforløbene ved udsigtspunkterne og de meget stejle ådalskrænter er ikke egnede.

Brænde Å.

Landskab

På turen kan du opleve Brænde Å, der er et af Fyns smukkeste vandløb, og med sine 28 km er det Vestfyns længste. Det smukke og snoede vandløb har sit udspring nær Tommerup Stationsby. Fra Aarup til Håre løber åen nogle steder i en 20 meter dyb ådal, som blev skabt af smeltevand slutningen af sidste istid. Vandet falder op mod 40 meter over en strækning på 9 km. Åen har bevaret sit oprindelige forløb og snor sig derfor naturligt og smukt i landskabet.

Natur

Området omkring Klakkebjerg og Brænde Ådal rummer en meget varieret natur. Ved Klakkebjerg findes noget, der ellers sjældent ses på Fyn – nemlig lyng. Der har været foretaget flere rydninger i området, og den fælles mission er at genskabe området, så lyngen igen kommer til sin ret. Engarealerne langs åen indeholder mange spændende blomster og planter. På en tur i området kan du også være heldig at spotte mange forskellige fugle. Ravn, rød glente, fiskeørn, isfugl og vandstær er blandt dem, du kan være heldig at se.

Majgøgeurt.

Oplev også...

Shelterpladsen ved Klakkebjerg ligger i det kuperede terræn nær Ørsbjerg Skov. I tilknytning til shelteret er der et bålsted, hvor du kan lave mad eller få varmen.

Hvis du vil overnatte i shelteret, har du mulighed for at booke det for et mindre beløb. Du kan også "tage chancen" og overnatte gratis uden en booking, men med risiko for, at du må forlade shelteret. hvis der kommer brugere, der har reserveret det. Læs mere om mulighederne for at overnatte i Assens Kommunes sheltere på siden "Overnatning i shelter".

Shelter ved Klakkebjerg.

Læs mere her...

Du finder foldere om området i folderkasserne ved Kerte Kirke og P-pladsen ved Skovbrynet. Du kan også downloade folderne via links i afsnittet "Se også ..." her på siden.

Ejer

Naturstyrelsen, Det Danske Spejderkorps og private lodsejere.

Kontakt Miljø og Natur

Åbningstider:
Mandag-onsdag 10-15
Torsdag 10-17
Fredag 10-13

Tlf: 64 74 75 11

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.