Afbrændingsforbud

Beredskab Fyn har d. 2.7. forlænget afbrændningsforbuddet.

Forbuddet er gældende indtil Beredskab Fyn ophæver dette.

Se, hvad du skal være særlig opmærksom på:
icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

Kærum Å og Melby stierne

På toppen af bakken står den gamle røde træbygning ”Skovpavillonen”, hvor der i løbet af året både opføres revy, koncerter og om sommeren danseaftener

Stien starter overfor Rådhuset i Assens. Herfra følges den markerede rute langs søen over til åen og derefter går du på den markerede rute langs boldbanen ud til den lille smukke park med å, sø og fuglevolierer samt træbevoksede bakker.

På den anden side af søen kommer du forbi en lille legeplads og i den sidste ende af parken er der anlagt petanque bane og opført et lille madpakkehus.

I denne ende af parken kommer du også forbi Kolds Mølle eller som den kaldes i dag Kaals Mølle. Kaals Mølle er en gammel vandmølle, som nævnes første gang i 1500 tallet, og som er bevaret med vandføring, stigbord, sluser og hjul.

Kaals Mølle.

Stien krydser nu Fåborgvej, hvor du også finder både toiletter og P-plads. På den næste strækning går du forbi Mølle søen, hvor der altid er mange fugle at se, både på vandet og i de høje tagrør, der står langs kanten. Naturen begynder nu at være mindre veltrimmet end inde i byen. Du passerer stadion og går nu igennem områder hvor der langs åen er flere sumpede områder med gamle piletræer og rødel.

Ruten går nu igennem en tunnel under ringvejen og ud i det smukke naturområde ved Brunebjerg. Her finder du på højre hånd en lille æblehave med gamle danske æblesorter. Der ligger også et lille shelter i skovbrynet, går videre langs åen og følger pilene kommer du op til friluftspladsen.

Herude kan du være heldig at se både ræv, rådyr, fasaner og hare. Her er både skov og åbne områder samt åen der løber igennem området.

I området finder du både en pavillon, et madpakkehus samt 2 shelters, bål og grillpladser et toilethus samt borde og bænke.

Alle må benytte området bare I rydder pænt op. Området er ideelt for skoleklasser der skal på naturekskursion, børnehaver samt grupper der gerne vil ud og spise/overnatte i naturen og have nogle gode oplevelser sammen. Overnatter du/i skal der være ro i området kl. 23:00.

På det grønne område langs kolonihaverne er der P-pladser.

Går man forbi kolonihaverne og op til Fåborgvej er der busforbindelse herfra både til Assens by og til Odense.

Du kan også gå på opdagelse på de andre stier i området inden turen går tilbage. Eller du kan fortsætte over den lille bro og gå ad trampestien igennem det åbne landskab og i yderkanten af mosen ud til Melbyskoven. Herfra kan du enten vælge at gå samme vej tilbage igen, eller at gå op til Odensevej og tage bussen tilbage til Assens eller mod Odense.

Vandmøllen.

Turen kan starte både fra startstedet overfor det nye rådhus (tidligere sukkerfabrikken).

Fra P-pladsen v. Fåborgvej eller fra Stadion.

Kommer du i bil kører du ad Skovvej, lige efter skoven finder du en markeret P-plads.

Ejer

Assens Kommune og private lodsejere.

Kontakt Miljø og Natur

Åbningstider:
Mandag-onsdag mellem kl. 10-15
Torsdag mellem kl. 10-17
Fredag mellem kl. 10-13

Tlf: 64 74 75 11

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.