icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

Jordløsestierne

På Jordløsestierne er der motion for alle, uanset om du er stor eller lille – til bens eller til hest. Stierne fører dig gennem den hyggelige landsby Jordløse og egnens smukke bakkede landskaber forbi udsigtspunkter og historiske steder.

Byens fortællinger...

By-ruten

By-ruten er en 4 km lang vandrerute, der fører dig gennem byen og dens historie. Undervejs på ruten er opsat skilte, hvor du kan læse om og via QR-koder få fortalt nogle af Jordløses mange spændende historier. Hør fx historien om det store postrøveri i 1943. Eller læs om eneboeren Rasmus Madsen, der efter et rastløst liv med mange rejser vender hjem til Danmark, hvor han slår sig ned i et selvbygget træhus i en udtørret mergelgrav, hvorfra han trykker sine små bøger. Her kan du også kravle ind i den opstillede grisehytte eller finde hvile på din tur på bænken.

Infoskilt ved Bramskløve Hul.

...og landskabets mange historier

Land-ruten

Land-ruten er en 16 km lang vandrerute, der går ad trampespor, mark- og skovveje og langs mindre landeveje. Her er tilsvarende opsat skilte med spændende historier. Se med egne øjne, hvordan spor i landskabet vidner om en tidligere jernbane, læs om det store dødishul Bramskløve Hul eller kravl op i udsigtstårnet, hvorfra du har en fantastisk udsigt ud over landskabet og Helnæsbugten. Her kan du også slå dig ned og spise din madpakke.

Land-ruten går forbi 3 shelterpladser, som du evt. kan mere om på siden herunder:

Shelterpladser i Assens Kommune

Mere info om vandreruter og stier

Hos VisitAssens har man en temaside om vandring på Vestfyn, som helt klart er et besøg værd.

Fra udsigtstårnet er der en fantastisk udsigt over Helnæsbugten.

Serviceoplysninger

Praktisk Information

Der findes bl.a. et madpakkehus ved forsamlingshuset.

Folder

Folder om Jordløse-stierne findes længere nede på siden.

Parkering

Landevejen 37 (Ved kirken)
5683 Haarby

Der er også parkeringsmulighed overfor forsamlingshuset på Haastrupvej 1, 5683 Haarby. Og ved udsigtstårnet på Haastrupvej - kør ca. 800 meter ud af Haastrupvej fra Jordløse. Drej ind på marken og kør langs vejen de ca. 100 meter hen til parkeringspladsen.

Faciliteter

Bord/bænke

Shelter

Udsigtspunkt

Bålplads

Drikkevand

Toilet

Kontakt Miljø og Natur

Tlf: 64 74 75 11

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.