icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

Damsbo Skov

På de i alt 219 ha, som Damsbo Skov breder sig over, kan du opleve skoven i al dens pragt - kig efter vandløb, vandhuller, lavninger og forskellige bevoksninger. Læg også turen forbi det næsten 700 år gamle egetræ og stendyssen ved p-pladsen.

Vandreruter i Damsbo Skov

Der er gode muligheder for en vandretur på de meget brede skovveje, og en gåtur på stierne i Damsbo Skov er velegnet for alle, men husk, at hunde skal være i snor.

Forår i Damsbo Skov.

Landskab

Skoven består af områderne Havreskov, Billeslund, Smuttehaver, Skyttehaver, Tjærehaver og Bønderhaver. Skoven grænser ned til Helnæsbugten og til Damsbo Strand, som er offentlig badestrand.

Hattebækken er et af Fyns reneste vandløb og slynger sig smukt igennem skoven – nogle steder med stejle brinker andre steder med gamle meget velbevarede stensætninger fra omkring 1900-tallet. Terrænet i skoven er meget varieret. Der er både lave bakker og vældprægede skråninger, hvor mange små kilder udspringer, ned mod de mange moseagtige lavninger og mindre vandhuller.

Natur

Damsbo Skov er meget varieret med både løvtræer og nåletræer, og så er der en lille bevoksning med hestekastanietræer.

I skoven kan du se flere enkeltstående, store gamle egetræer, og især Damsbo Egen, som er godt 700 år gammel, er et besøg værd. De to store egetræer Adam og Eva står også side-om-side i skoven, og til dem knytter der sig en fortælling om to elskende, som ikke kunne få hinanden.

Langs kysten står Skov-Æbletræer, og i foråret kan du finde de gule anemoner flere steder langs stierne. Krybende Eng-Kabeleje har du også mulighed for at se ved nogle af sumpområderne og langs Hattebækken, og flere steder i skoven finder du Hulrodet Lærkespore og Dansk Ingefær.

Kultur

Skoven kan føres meget langt tilbage i tiden, hvilket skoven stadig bærer præg af. Floraen indeholder eksempelvis nogle såkaldte ”bondeskovsindikatorer”, som Skov-Gøgeurt, Tyndakset Gøgeurt og Ægbladet Fliglæbe.

Lige overfor p-pladsen kan du via en lille sti gå en tur op til en meget velbevaret stendysse. I skoven finder du yderligere fem høje, hvoraf de to muligvis har indeholdt dyssekamre, som er et gravkammer inde i stendyssen.

Ejer

Privat.

Mere info om vandreruter og stier

Hos VisitAssens har man en temaside om vandring på Vestfyn, som helt klart er et besøg værd.

Serviceoplysninger

Praktisk Information

I Damsbo Skov er der gode muligheder for at vandre.

Toilettet, som ligger ved parkeringspladsen - i skoven, er vinterlukket (1/10 - 1/5)

Yderlig Information

Folder om Lillebæltstien Øst med start eller slut i Damsbo Skov findes længere nede på siden. Her findes også forslag til andre ruter i området.

Parkering

Landevejen
5642 Millinge

Der er også busforbindelse både fra Faaborg og Haarby

Faciliteter

Toilet

Kontakt Miljø og Natur

Tlf: 64 74 75 11

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.