icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

Brunebjerg

Ved Brunebjerg ligger Assens Kommunes største shelterplads. Pladsen er et populært samlingspunkt for børn og voksne. Flere vandreruter passerer forbi pladsen.

Tag på tur til friluftspladsen ved Brunebjerg

Ved Brunebjerg er der to sheltere med bålplads og grillrist, madpakkehus med bænke, borde-bænkesæt samt multtoilet og vand på pladsen. I umiddelbar nærhed ligger hundeskoven, hvor det er muligt, at lade hunden få fri leg uden snor.

Du kan også kaste dig ud på den anlagte 5½ km mountainbikerute, der snor sig gennem skov og åbne strækninger. Ruten er varieret med både skarpe sving og stejle stigninger.

Hvis du hellere vil bevæge dig i mere adstadigt tempo, kan du nyde en gåtur på stien langs Kærum Å eller styrke hjertet ad hjertestien.

Du må opholde dig i området hele døgnet, men der skal dog være ro på pladsen kl. 23.00 af hensyn til beboerne i kolonihaverne og dyrelivet i området.

Overnat i sheltere

Hvis du vil overnatte i shelterne, har du mulighed for at booke dem for et mindre beløb. Du kan også ’tage chancen’ og overnatte gratis uden booking, men med risiko for, at du må forlade shelterne, hvis der kommer brugere, der har reserveret dem.

Læs mere om mulighederne for at overnatte i kommunens sheltere på siden Overnatning i shelter.

Bålhygge i Brunebjerg.

Tag på vandretur ved Brunebjerg

I Brunebjerg-området er der flere små stier. Nogle af stierne går igennem et meget kuperet terræn, mens andre er mere plane.

Der er en vandrerute fra Assens langs Kærum Å ud til området. Stien går igennem den lille fine bypark, Skovanlægget, med legeredskaber og petanquebaner over Fåborgvej og videre ud til Assens Stadion. Fra stadion følger stien Kærum Å under ringvejen og ud til Brunebjerg. Du fortsætter turen ad stien markeret ”Mod Melbyskoven”. I området er også anlagt et mountainbikespor, der hist og her krydser gangstien.

300 meter vest for området ligger Karens Æblehave med mange forskellige æblesorter - du er velkommen til at smage på æblerne. Tidligere lå her en skydebane og en planteskole. Derfor er der stadig mange forskellige blomstrende træer og buske.

Få mere information om vandreruter og stier

Hvis du efter en gåtur ved Brunebjerg har fået mod på mere natur og/eller friluftsliv, har VisitAssens og VisitFyn temasider om vandring på Vestfyn og det øvrige Fyn, hvor du kan finde masser af inspiration til din næste vandretur.

Oplev naturen ved Kærum Å

Omkring Kærum Å er der store sumpede områder med forskellig sumpvegetation. Her finder du både nåletræer, birk, andre løvtræer og et lille hegn med hassel.

Ejer

Assens Kommune

Serviceoplysninger

Praktisk Information

Der findes et madpakkehus, hvor der er mulighed for drikkevand, dog kun i sommerhalvåret.

Folder

Folder om Brunebjerg og Kærum Å stien (som går forbi Brunebjerg), findes længere nede på siden.

Parkering

Fåborgvej
5610 Assens

I bil er der indgang via Fåborgvej ved hundeskoven. Bilen kan parkeres på P-pladsen/græsstriben mellem kolonihavekvarteret og hundeskoven

Faciliteter

Toilet

Bord/bænke

Bålplads

Shelter

Drikkevand

Kontakt Miljø og Natur - Team Natur

Tlf: 64 74 75 11

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.