Afbrændingsforbud

Beredskab Fyn har d. 2.7. forlænget afbrændningsforbuddet.

Forbuddet er gældende indtil Beredskab Fyn ophæver dette.

Se, hvad du skal være særlig opmærksom på:
icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

Brunebjerg

I Brunebjerg kan du hygge dig med hele familien – Du kan holde fødselsdag i det fri, lave mad over bål og overnatte under åben himmel.

Når du kommer frem til området, finder du et shelter i skovkanten, og på selve pladsen er der en pavillon med bænke, madpakkehus, sheltere og toilethus. Borde og bænke samt bål- og grillpladser giver dig gode muligheder for både at tilberede og nyde din mad i naturen.

I madpakkehuset finder du en kasse med materialer og gode ideer til, hvad du kan foretage dig i området. I den vestlige del af området er der en lille æbleplantage med gamle danske æblesorter – du er velkommen til at smage på æblerne.

Du må opholde dig i området hele døgnet, men der skal dog være ro på pladsen kl. 23.00 af hensyn til beboerne i kolonihaverne og dyrelivet i området.

På Brunebjerg-området er der flere små stier. Nogle af stierne går igennem et meget kuperet terræn, mens andre er mere plane.

Bålhygge i Brunebjerg.

Stiforbindelse

Der er stiforbindelse fra Rådhuset i Assens langs Kærum Å ud til området. Stien går igennem den lille fine park (Skovanlægget) med legeredskaber, fuglevoliere og petanque baner over Fåborgvej og videre ud til Assens Stadion. Denne del af stien er der på den ene side meget natur og på den anden side haver. Fra stadion følger stien Kærum Å under ringvejen og ud til Brunebjerg. Nu kan du fortsætte turen ad stien markeret ”mod Melbyskoven”.

Landskab

Landskabet er dels domineret af den høje skovbevoksning Brunebjerg og af det store lysåbne område med shelterpladsen. Terrænet er skrånende ned mod Kærum Å.

Natur

Omkring Kærum Å er der store sumpede områder med forskellige sumpvegetationer, og på de skrånende områder finder du både nåletræer, birk, andre løvtræer og et lille hegn med hassel.

Kultur

Hvor æbletræerne i dag står på rækker i plantagen, var der tidligere en skydebane, og i store dele af det resterende område, var der planteskole, hvilket stadig kan ses på de forskellige blomstrende træer og buske.

Beliggenhed

Du finder området bag kolonihaverne på Fåborgvej i Assens. Drej ned ad Solsikkevej - her kan du parkere på det grønne område ved kolonihaverne.

Ejer

Assens Kommune

Kontakt Miljø og Natur

Åbningstider:
Mandag-onsdag mellem kl. 10-15
Torsdag mellem kl. 10-17
Fredag mellem kl. 10-13

Tlf: 64 74 75 11

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.