icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

Bågø

Ud for kysten på Bågø kan du være heldig at se både sæler og marsvin. Havørn, fiskeørn, blå kærhøg og lærkefalk gæster også indimellem øen, så hold øjnene åbne - måske er du heldig at se dem.

Tag på vandretur på Bågø

Du har gode muligheder for at opleve Bågøs landskab på en gåtur på 4 afmærkede vandreruter af forskellig længde. Der er også gode muligheder for at tage et hvil ved et af opholdsarealerne eller nyde udsigten fra fugletårnene.

Vandreruterne rundt på øen er for alle, men vi anbefaler at gangbesværede og familier med barnevogne bruger de faste veje.

Tag Christian med i ørerne

Naturvejleder Christian Heller har indtalt en audioguide til en gåtur på Bågø på egen hånd. Audioguiden er en del af podcastserien Natur til tiden.

Du kan finde et link til audioguiden på denne side:

Natur til tiden.

Bågø Fyr på en smuk sommerdag.

Oplev landskaber og småskove

Øen byder på rigtig mange gode oplevelser. Lystfiskeren kan fiske fra kysten, og børnefamilierne kan nyde de dejlige børnevenlige strande. Derudover byder øen på store åbne landskaber, småskov og lavvandede brakvandsområder.

Se blå kærhøg og fiskeørn

Der er et meget rigt fugleliv, som du kan observere fra de to fugletårne ved Vestermosen og Noret (opført 2023). Her kan du bl.a. se klyder, edderfugle, lille præstekrave og den store smukke fiskehejre. Havørn, fiskeørn, blå kærhøg og lærkefalk gæster også Bågø indimellem, så hold øjnene åbne og du kan være heldig at se dem. Derudover har øen også en stor bestand af rådyr, som ofte ses græssende på markerne. På strandengene kan du finde mange forskellige planter bl.a. gul snerre, engelskgræs, blåhat, strandmalurt samt strandkål.

Bliv klogere på kulturen

På sydkysten ligger de gamle fiskerhuse, hvor fiskerne boede og havde deres stejleplads på strandengen. Overfor fiskerhusene findes en langdysse fra bondestenalderen. Øst for Nymose er der et stort fladt landbrugsområde, og dette område er den tørlagte Gammelmose, hvor man så sent som under 2. Verdenskrig stadig gravede tørv. I 1960'erne blev mosen imidlertid drænet og lagt under plov.

Læs mere i papirfoldere

På Havnen og ved naturcenteret finder du kasser med foldere i. Du kan også læse mere om Bågø på hjemmesiden Bågø og Spor i Landskabet.

Sejl fra Assens til Bågø

Der er færgeafgang fra havnen i Assens, og overfartstiden er ca. ½ time, se færgetider her.

Find information på kort

På kortet herunder kan du finde oplysninger om øens natur og kultur. Det første du skal gøre er at klikke på ”Aktiver kortet”. Herefter kan du trykke på de enkelte punkter og en ny side åbner op med den info, som er skrevet om netop det punkt, du har valgt.

Ved at trykke på pilen under minusset, kan du se din egen placering på kortet.

 

Tag på strandtur på Bågø

Under jeres besøg på øen er der mulighed for mange sjove aktiviteter for børn ved vandet.

Mere om Bågø

Kontakt Miljø og Natur - Team Natur

Tlf: 64 74 75 11

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.