icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

På tur med hund

I Assens Kommune er der seks hundeskove, hvor du kan lade din hund løbe uden snor. Du skal dog fortsat have hunden under fuld kontrol, så din hund, du selv og andre besøgende får en god oplevelse. Uden for hundeskovene skal hunden som udgangspunkt altid være i snor.

Hundeskoven ved Brunebjerg, Assens

Hundeskoven ved Brunebjerg i Assens ligger ved kolonihaveforeningen på Solsikkevej. Den er ca. 2 ha stor, indhegnet og med én indgang. Der er parkeringsplads, skraldespand og bænke. Om sommeren er hundeskovens faste brugere flinke til at tage vand med til hundene, som står i dunke i det opførte læskur.

Inde i området er der en mindre indhegning, der er forbeholdt hvalpe (2-6 mdr.). Hvis der ingen hvalpe er, kan man benytte hegningen til at træne sin hund i omgivelser med mange dufte og meget aktivitet.

Der er gode muligheder for vandreture med din hund rundt i området ved Brunebjerg, hvor der både er shelter, bålplads og madpakkehus. Du kan også tage en gåtur ind til Assens by, langs Kærum Å. Læs mere om vandreture og shelterpladsen ved Brunebjerg via linket herunder:

Shelterpladsen ved Brunebjerg.

Trænger du eller din hund til at blive kølet ned i bølgen blå efter turen i hundeskoven, er der to gode bynære badestrande, nemlig Assens Næs Strand og Mariendal Strand. Husk at hunde skal være i snor fra april til og med september på strandene, og vis altid hensyn til andre strandgæster.

Hundeskoven ejes og vedligeholdes af Assens Kommune.

Adresse: Solsikkevej 8, 5610 Assens.

Hundeskoven i Lundager Skov, Assens

Hundeskoven ligger i det sydvestlige hjørne af den nye Lundager Skov øst for Østre Ringvej/Middelfartvej ved Assens. Den er ca. 6 ha stor, indhegnet og med to indgange – begge fra Brahesborgvej.

Lundager Skov og hundeskoven er en helt nyplantet skov, der blev indviet sidst i 2021. Derfor er træerne endnu ikke så store, men dette giver et godt overblik over hele hundeskoven.

Trænger I, fx i sommervarmen, til en dukkert, er der ikke langt til Mariendal Strand. Stranden er 250 meter lang, og både selve strandbred og havbund består primært af sand.

Der er også mulighed for overnatning i det fri. Shelterpladsen ved Jordbassinerne i Assens kan varmt anbefales. Shelterpladsen er placeret kystnært og i smukke omgivelser. Læs evt. mere om shelterpladsen på Jordbassinerne. På Jordbassinerne er der også mulighed for en god gåtur på en af de markerede ruter der er i området. Vandreruterne finder du via linket herunder:

Jordbassinerne.

Hundeskoven ejes og vedligeholdes af Naturstyrelsen.

Adresse: Brahesborgvej 17, 5610 Assens.

Hundeskoven i Brylle Vandskov ved Brylle

Hundeskoven ligger inde i den kommunale del af Brylle Vandskov nord for Brylle. Der er adgang til skoven fra Toftevej, Kløvermarksvej og Vibækvej.

Der er P-mulighed ved det gamle vandværk ved Vibækvej og ved indgangen fra Toftevej. Selve hundeskoven er på ca. 1,2 ha og ligger et stykke inde i skoven og har indgang ved madpakkehuset.

Der er stier og bænkebord i hundeskoven.

Din hund er naturligvis også velkommen i den øvrige del af vandskoven, men her skal hunden holdes i snor.

Hundeskoven ejes og vedligeholdes af Assens Kommune.

Adresse: Vibækvej 89, Brylle, 5690 Tommerup

Hundeskoven i Trunderupskoven ved Haarby

Hundeskoven i Haarby er ca. 2 ha stor og ligger i Trunderupskoven med indkørsel fra Akkerupvej. Der er parkeringspladser, agilityredskaber, skraldespand og bænke. Hundeskoven er indhegnet og har tre indgange. Der er også parkeringsmuligheder ved Trunderupvej, men husk du skal have din hund i snor i resten af skoven.

Inde i området er der en mindre indhegning forbeholdt hvalpe (2-6 mdr.), som også kan benyttes til træning af hund, hvis der ingen hvalpe er.

Der er også parkeringsmuligheder ved Trunderupvej, men husk du skal have din hund i snor i resten af skoven, hvor der er vandreruter, som kan føre dig ned til Trunderup sø, hvor der er mulighed for at fiske. Nær søen er der desuden mulighed for overnatning i shelter.

Hundeskoven ejes og vedligeholdes af Assens Kommune.

Adresse: Akkerupvej 38, 5683 Haarby.

Hundeskoven på Feddet ved Brydegård

Hundeskoven ligger i strandkanten mellem Ebberup og Helnæs. Hundeskoven er ikke indhegnet, men afmærket med stolper og store sten. Det er dit ansvar, at din hund holder sig inden for det afmærkede område. Der er parkeringsmulighed og toiletter tæt ved.

Hvis du og/eller din hund får lyst til en svømmetur, så er der mulighed for det på stranden ved Feddet, der ligger nær hundeskoven. Det er et lavvandet område, hvor både strandbred og havbund primært består af sand. Husk at din hund skal være i snor fra april til og med september, og vis hensyn til se andre strandgæster.

Hundeskoven ejes og vedligeholdes af Naturstyrelsen.

Adresse: Helnæsvej 64, Brydegaard, 5683 Haarby.

Hundeskoven i Vissenbjerg

Hundeskoven i Vissenbjerg ligger langs Middelfartvej ved Duedalen. Det er ca. 1 ha stort, indhegnet og med to indgange.

Der er ikke indrettet parkeringspladser ved hundeskoven, og besøgende opfordres til at komme til hundearealet til fods eller på cykel.

Der er opsat skraldespande ved indgangene, og der står et par borde/bænkesæt på arealet.

Arealet er åbent med enkelte buske og træer. Desuden er der en mindre sø på arealet, og hvis hunden kan svømme, er den velkommen til at tage sig en dukkert. Vandet i søen er ikke forurenet, men det anbefales at hunden ikke drikker af det – medbring hellere en flaske rent vand hjemmefra.

Før og efter besøget i hundeskoven kan det anbefales, at gå en tur i skoven på den anden side af Middelfartvej. Husk at have hunden i snor uden for hundeskoven – og vær opmærksom på cyklister på mountainbikebanen.

Hundeskoven ejes og vedligeholdes af Assens Kommune.

Sommerdag med mange hunde på tur.

Hundeloven og snor

Selvom hunden er velopdragen, må den ikke løbe frit alle steder. Ifølge Hundeloven skal hunde være i snor i byer og områder med bymæssig bebyggelse, og hvis man færdes på gader, veje, stier eller pladser m.v., der er åbne for almindelig færdsel.

Ifølge hundeloven skal du altid have "fuldt herredømme" over hunden – både i og uden snor. Det betyder, at hundeføreren skal kunne standse hunden, hvis den fx angriber andre dyr og mennesker. Der skal altså være tæt kontakt mellem hund og fører, og hunden må ikke genere andre gæster, hunde eller det vilde dyreliv, fx ved at true eller løbe efter dem. Hunde som ikke prompte kommer på kald, skal derfor føres i snor eller holdes ved fod – også i hundeskovene og på strandene. Det er som udgangspunkt hundeføreren, som har ansvaret for at undgå konflikter.

Hvis man går en tur i skoven med sin hund, skal den være i snor. Der er dog etableret mere end 250 hundeskove over hele landet, hvor hunde kan løbe frit. Du kan finde en oversigt over hundeskove på hjemmesiden Udinaturen.dk.

Når man tager hunden med på stranden afhænger det af årstiden, hvorvidt hunden skal være i snor. I vinterhalvåret (oktober til og med marts) må din hund gerne løbe frit på stranden, hvis du fortsat har fuld kontrol over den. I sommerhalvåret (april til og med september) skal hunden derimod være i snor. Bemærk, at der er en del strande, hvor det er helt forbudt at medtage hund (bl.a. Blå Flag-strande). Du bør derfor altid lægge mærke til skiltningen, inden du tager hunden med på stranden.

Uanset om hunden må løbe frit eller skal holdes i snor, er det altid ejerens ansvar, at hunden ikke volder skade eller er til gene for sine omgivelser. Hvis hundens adfærd eksempelvis gør andre personer utrygge eller bange, skal den altid holdes i snor, uanset om det er tilladt for hunde at løbe frit i området.

Find vej til hundeskove i Assens Kommune

Assens - Brunebjerg, Pluskode*: 7W5C+Q5 Assens

Assens - Lundager Skov*: 7WHG+897 Assens

Brylle - Brylle Vandskov*: 87J5+874 Tommerup

Haarby, Pluskode*: 7W5C+3Q Haarby

Feddet, Pluskode*: 6X3Q+9Q Haarby

Vissenbjerg, Pluskode*: 94RJ+7V4 Vissenbjerg

*Pluskoder fungerer ligesom adresser. Når der ikke er en adresse tilgængelig, kan du bruge en pluskode til at finde et sted på Google Maps.

Hvis du vil søge efter et sted ved hjælp af en pluskode, skal du blot bruge pluskoden som en adresse.

  1. Åbn Google Maps-appen.

  2. Tryk på søgefeltet foroven, og indtast/indsæt pluskoden.

Kontakt Miljø og Natur - Team Natur

Tlf: 64 74 75 11

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.