icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

Overnatning i shelter

Leder du efter steder, hvor du kan overnatte i det fri? Flere steder i Assens Kommune er der opsat sheltere, du kan benytte gratis eller for et beskedent beløb.

Assens Kommune har 13 egne shelterpladser i naturskønne områder. Derudover samarbejder kommunen med et antal private lodsejere om sheltere med offentlig adgang.

Der er både pladser med traditionelle bjælke-sheltere, og shelterpladser der indgår som en del af det fællesfynske koncept ’Blå støttepunkter’ med en ny og moderne slags shelter, der kan åbnes i godt vejr og lukkes næsten helt, hvis vejret viser sin barske side.

Du kan reservere shelterne, så du kan være sikker på din overnatning i det fri. Afhængigt af hvilket shelter du vil reservere, koster det enten 10 eller 30 kr. pr. person pr. overnatning.

Bookingen sker gennem bookenshelter.dk, hvor du også kan læse mere om shelterpladserne.

Udsigten fra shelteret ved Sandager Næs.

Shelterne under de Blå Støttepunkter skal altid bookes på forhånd.

På nogle af kommunens egne shelterpladser kan du også fortsat vælge at "tage chancen" uden at booke. Så gælder "først-til-mølle" princippet og så koster en overnatning ikke noget. Men kommer der brugere, der har booket shelteret den pågældende dag inden klokken 18, bliver man nødt til at overlade hele shelteret til disse.

På bookenshelter.dk kan du se om et shelter er booket. Gå ind på shelterets side, og tryk på ’Book denne shelter’ nederst. Tryk derefter på ’fortsæt’, så kommer kalenderen frem.

På nogle af pladserne kan der være brænde til dit bål, som du må benytte for 20 kr. Brændeskurene opfyldes løbende i sommersæsonen. Men du kan ikke være sikker på, at der er er brænde, så hvis du vil være sikker på at kunne tænde bål, så medbring dit eget brænde for en sikkerheds skyld. Du er velkommen til at bruge brændet til dit bål, men hvis der er brænde, og du bruger af det, koster det 20 kr. som skal betales via MobilePay på telefonnummer 878119 (Shelters Assens Kommune). Brug brændet i begrænsede mængder, så der også er brænde til dem, der kommer efter dig. 

Retningslinjer for benyttelse af shelterpladser:

 • Vis hensyn til naboer og andre gæster i området

 • Ryd op efter dig, og efterlad pladsen som du selv ønsker at finde den

 • Tag dit affald med dig, når du forlader pladsen

 • Hold hunden i snor

 • Der skal være ro ved alle shelterpladser senest kl. 22.00

 • Pas på shelteret og pladsen, så alle de efterfølgende shelterbrugere kan få glæde af det
Udsigt fra shelterne ved Løgismose. Disse sheltere er en del af konceptet "Blå støttepunkter".

Sheltere i Assens Kommune

Her finder du en liste med sheltere med offentlig adgang. Tryk på shelternavnet, så bliver du ledt over til bookenshelter.dk, hvor hver enkelt shelterplads er nærmere beskrevet. På siden kan du også reservere shelterne.

Du kan se et kort med alle sheltere med offentlig adgang i kommunen ved at klikke på linket herunder:

Kort over shelterpladser

Bjælkesheltere

Sheltere, der kan bookes for 10 kr. pr. person pr. overnatning, eller hvor du kan "tage chancen" og overnatte gratis, hvis shelteret ikke er reserveret af andre:

Blå støttepunkter

Shelterpladser under det fællesfynske koncept "Blå støttepunkter". Shelterne skal reserveres på forhånd gennem bookenshelter.dk for 30 kr. pr. person pr. overnatning:

 • Aborg: Aborg Mark
  Shelterplads hos privat værtspar med sheltere til hhv. 2, 5, 5, 5, 5, 9 og 9 personer. Der er toilet, køkken, bad og en lille opholdsstue.
  Pluskode*: 8W62+MR Assens

 • Assens: Jordbassinerne
  Shelterplads med to 5-personers sheltere, bålplads og multtoilet.
  Pluskode*: 7V5P+RM Assens

 • Saltofte: Saltofte Strand
  Plads med et 2-personers shelter. Multtoilet i nærheden (åbent 1/5-30/9).
  Pluskode*: 6WP7+24 Assens

 • Å: Aa Strand Camping
  Shelterpladsen ligger på campingpladsens område, og har to 5-personers sheltere og bålplads. I campingsæsonen kan pladsens toilet bruges.
  Pluskode*: 6X9G+8F Ebberup

 • Agernæs: Agernæs
  Shelteret med plads til 5 personer ligger 125 m syd for Agernæs Havn. Der er toilet (helårsåbent) og vandhane på havnen.
  Pluskode*: 5XX+8WC Ebberup

 • Helnæs: Helnæs Sommerland
  Plads med to 5-personers sheltere og bålplads. Toilet endnu ikke tilgængeligt.
  Pluskode*: 42HP+QR Ebberup

 • Løgismose: Løgismosestrand Camping
  Shelterpladsen ligger på campingpladsens område, og har tre 2-personers sheltere og bålplads. I campingsæsonen kan pladsens toilet bruges.
  Pluskode*: 53GF+GG Haarby

 • Skovkrogen: Skovkrogen
  Shelteret med plads til 5 personer står på Assens Kommunes fritidsområde ud mod Helnæsbugten. Der er bålplads, multtoilet (helårsåbent) og vandhane (1. maj - 30. sep.).
  Pluskode*: 52HV+P9 Haarby

 • Bågø: Bågø
  Shelteret med plads til 5 personer er opstillet med øens lille campingplads som nærmeste nabo. Ved havnen, der ligger 150 m væk er der grillhytte, toilet og vandhane (helårsåben).
  Pluskode*: 7RX2+5J Assens

Øvrige sheltere

Andre sheltere i Assens Kommune med offentlig adgang. Shelterne skal reserves på forhånd gennem bookenshelter.dk for 30 kr. pr. person pr. overnatning:

*Pluskoder fungerer ligesom adresser. Koden indtastes i søgefeltet i Google eller Google Maps.

Du kan finde flere sheltere på bookenshelter.dk eller på Naturstyrelsens udinaturen.dk

Vandreruter

Flere af shelterpladserne ligger ved eller i tilknytning til naturskønne stier og vandreruter. 

Stierne finder du via linket herunder:

Vandreture i Assens Kommune

Kontakt Miljø og Natur - Team Natur

Tlf: 64 74 75 11

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.