icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

Lusehøj

Lusehøj er på flere måder en kongelig høj. Det var således på befaling af den arkæologiinteresserede danske konge, Frederik 7., at højen blev genstand for udgravning i 1861.

Lusehøj.

I bronzealderen blev højen anlagt som det sidste hvilested for om ikke en konge, så dog en meget fornem og magtfuld person. Det kan man forvisse sig om ved at se på de rige gravgaver som den døde fik med sig til livet hinsides - det er ganske enkelt den rigeste grav fra yngre bronzealder i Norden.

Den gamle udgravning var hårdhændet og ufuldstændig, men i 1973-75 blev der foretaget en udgravning efter moderne metoder. Herved afsløredes endnu en grav - som den første også en grav med brændt lig - samt et væld af øvrige detaljer om bl.a. den måde, hvorpå højen i sin tid blev opført.

De nye udgravninger bekræftede indtrykket af en meget rig gravhøj, der på mange måder må betegnes som enestående.

Serviceoplysninger

Praktisk Information

Der findes infotavler ved parkeringspladsen.

Udover Lusehøj findes der en rundhøj på den anden side af vejen - Bohøj, foruden Buskehøj, som ligger umiddelbart ved siden af Lusehøj.
1 km mod sydøst ligger Drengehøj.

Yderlig Information

Folder om Lusehøj findes længere nede på siden. Her findes også et link til Fortidens natur i Assens Kommune.

Parkering

Hesselbjergvej 5-7
5620 Glamsbjerg

Parkering sker langs vejen på en lille parkeringsplads. Parker også her, når du vil besøge Buskehøj og Bohøj.

Kontakt Miljø og Natur

Tlf: 64 74 75 11

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.