icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

Drengehøj

Ifølge et sagn, var det her man i oldtiden ofrede drengebørn til guderne på denne høj, mens kvinderne så forfærdede til fra Kvindehøj.

Oplev lidt af bronzealderen ved Drengehøj

Drengehøj er en typisk gravhøj fra bronzealderen (1800-500 f. Kr.). Heldigvis har denne høj fået lov til at ligge nogenlunde uforstyrret, og kan i dag ses som et markant indslag i kulturlandskabet. Det var jo netop meningen med gravhøjene, da de i sin tid blev opført af bronzealderens folk: Højene skulle kunne ses viden om og dermed signalere magt og ejendomsret til et bestemt område.

Udsigt til Drengehøj.

Se skåltegn i sten ved højen

Igennem årene har Drengehøj været udsat for flere udgravninger. Der er således efterretninger om, at den blev gennemgravet af en privatmand i 1846, dog tilsyneladende uden at der fremkom daterende fund. Senere, i 1930'erne, blev der igen gravet ved og i højen. Flere sten blev blottet, bl.a. én hvori der var indhugget såkaldte skåltegn (æbleskivestore fordybninger). I 1986 blev der pløjet for tæt på højen, og ved den lejlighed blev flere af stenene i højens kant synlige.

Naturstyrelsen ejer jorden omkring Drengehøj.

Drengehøj på en efterårsdag.

Serviceoplysninger

Praktisk Information

Drengehøj ligger tæt på lignende gravhøje. Besøg også Lusehøj og Buskehøj, som ligger ca. 1 km fra Drengehøj.

Yderlig Information

Folder om Drengehøj findes længere nede på siden. Her findes også et link til mere information om Fortidens Natur

Parkering

Ebberupvej 20-26
5620 Glamsbjerg

Parkering sker langs vejen på en lille parkeringsplads.

Kontakt Miljø og Natur - Team Natur

Tlf: 64 74 75 11

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.