icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

Brændholt Bjerg

Brændholt Bjerg er et gammelt overdrev, jordbunden er tør og har været græsset i mange år. Til gengæld har bak­ken ikke været dyrket eller sprøjtet, og derfor kan I opleve en rigdom af blomster og insekter.

Brændholt Bjerg på en smuk vinterdag.

Bestig Brændholt Bjerg

Når I har taget turen til toppen af Brændholt Bjerg på 115 meter, bliver I belønnet med en fantastisk udsigt over Højfyn. Brænd­holt Bjerg har Fyns flotteste udsigt, men står tit i skyggen af Frøbjerg Bavnehøj, der som Fyns højeste punkt får opmærksomheden.

Brændholt Bjerg er et gammelt overdrev, jordbunden er tør og har været græsset i mange år. Til gengæld har bak­ken ikke været dyrket eller sprøjtet, og derfor kan I opleve en rigdom af blomster og insekter.

Mød den omsværmede timian

Hvis du et øjeblik kan slippe blikket fra udsigten og kigge ned i græsset, vil du forår og sommer se mange forskel­lige blomster. Timian er en af de forholdsvis sjældne plan­ter, der trives her og er altid omsværmet af sommerfugle.

Kreaturerne, der græsser på Brændholt Bjerg, er kødkvæg af racen Simmertaler. Ved bjerget står flere egetræer, som tåler dyrenes hårde behandling. De overlever både ned­trampning og nedbidning, indtil de en dag er vokset over bidhøjde og kan blive et af overdrevets flotteste træer.

Brændholt Bjerg består af grus. Hullet i bakkens nordøst­lige ende fortæller, at her er gravet grus til blandt andet veje, inden bakken blev fredet. Nu bliver hullet i bakken brugt af de græssende køer til hvilested om natten.

Der er stor forskel på Brændholt Bjerg og Naturstyrelsens arealer mod vest. Du må færdes frit på Naturstyrelsens arealer, som frem til 1997 var dyrkede marker, der blev omlagt til græs. Det er håbet, at de mange specielle plan­ter og insekter fra Brændholt Bjerg vil sprede sig til dette areal.

Læs mere om Brændholt Bjerg

bestigbjerge.dk kan du læse meget mere om Brændholt Bjerg.

Få flere friluftsoplevelser ved Brændholt Bjerg

Der er flere vandrestier i området på og omkring Brændholt Bjerg, som du kan begive dig ud på. Der er kortere stier til en lille gåtur og længere ruter til en god vandretur.

https://www.assens.dk/vaer-aktiv/ud-i-naturen/paa-tur/braendholt-bjerg/

Hvis du, efter din vandretur til toppen af Brændholt Bjerg, har fået blod på tanden, er der mindre end 3 km til det næste højdepunkt! Frøbjerg Bavnehøj er Fyns højeste punkt og måske dit næste bjerg på listen?

https://www.assens.dk/vaer-aktiv/ud-i-naturen/bestig-bjerge/froebjerg-bavnehoej/

Toppen af Brændholt Bjerg.

Serviceoplysninger

Praktisk Information

Overdrevet bliver afgræsset.
Brændholt Bjerg er privatejet, der er dog offentlig adgang til arealet.

Yderlig Information

Mere info om Brændholt Bjerg og Bestig Bjerge findes ved at følge linket længere nede på siden.

Parkering

Brændholtvej
5560 Aarup

Parkering på P-pladsen ved Brændholtvej

Kontakt Miljø og Natur - Team Natur

Tlf: 64 74 75 11

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.