Afbrændingsforbud

Beredskab Fyn har d. 2.7. forlænget afbrændningsforbuddet.

Forbuddet er gældende indtil Beredskab Fyn ophæver dette.

Se, hvad du skal være særlig opmærksom på:
icon-Ud-i-naturen

Ud i naturen

Bestig Bjerge

Alle Bestig Bjerge ruter er markeret med grønne pictogrammer med røde pile og Bestig Bjerge-logoet.

Hvad er en bjergbestiger?

Hvert bjerg, der er med i BestigBjerge.dk, er forsynet med 2 tre-cifrede talkoder – en nær p-pladsen ved begyndelsen af turen og en nær toppen. Skiltene med talkoderne er grønne metalskilte med Bestig Bjerges logo. Skiltene er gemt lidt, for det skal jo ikke være for nemt at knække koden til at blive en rigtig bjergbestiger på dansk! Kig bag på stolper eller skilte og under bordplader og bænkesæder eller lignende – så finder du snart ud af fidusen.

Når du har fundet de to talkoder, kan du enten tage dem med hjem til din computer, eller du kan benytte din smartphone på stedet: Du går ind på BestigBjerge.dk og finder registrerings-siden. Her skal du indtaste et valgfrit bjergbestigernavn og en personlig e-mailadresse. Det er e-mailadressen, som er vigtigst at huske, når du næste gang går ind på BestigBjerge.dk og registrerer dig som bestiger af et andet bjerg. Så kan hjemmesiden nemlig holde øje med, hvor mange højdemetre du efterhånden samler sammen.

Når du har besteget alle bjerge, der er med i BestigBjerge, så bliver dit bjergbestigernavn vist i Hall og Fame. Her finder du kun de mest ihærdige bjergbestigere – og du skulle jo gerne være imellem. Men vær opmærksom! Selvom du er kommet i Hall of Fame, så vil nye bjerge i BestigBjerge-familien betyde, at du igen må på farten for at bevare din plads i Hall og Fame.

En nordmand med højdeskræk

I Assens Kommune har vi fire bakketoppe, som kvalificerer sig til at være bjerge, ifølge kriterierne for BestigBjerge konceptet. Blandt andet skal toppen af bjerget være mere end 100 meter over havets overflade og bjerget skal være omtalt i Roger Pihls bog ”Guide til Danmarks Bjerge. I 2008 udkom tredje oplag af Bogen ”Guide til Danmarks Bjerge” skrevet af nordmanden Roger Pihl. Bogen er et omfattende opslagsværk til det danske højfjeld.
Et spin-off produkt fra bogen er aktiviteten ”Bestig Bjerge”, der har til formål at gøre dansk bjergklatring til et unikt fritidstilbud for alle. Det er Destination Skanderborg, som står bag projektet BestigBjerge.dk og på national plan er der 20 ”bjerge”. Læs mere på bestigbjerge.dk

Bestig Bjerge i Assens Kommune

I Assens Kommune kan vi tilbyde fire bjergvandringer: Brændholt Bjerg (115 moh), Frøbjerg Bavnehøj (Fyens højeste punkt, 131 moh), Vissenbjerg (129 moh) og Hjortebjerg (107 moh).

Bestig Bjerge ruter i Assens Kommune

Kontakt Miljø og Natur

Åbningstider:
Mandag-onsdag mellem kl. 10-15
Torsdag mellem kl. 10-17
Fredag mellem kl. 10-13

Tlf: 64 74 75 11

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.