icon-Støtte-til-projekter

Puljer og støtte

Teaterrefusion

Børneteater og opsøgende teater

1. januar 2022 blev der indført en ny procedure for refusion ved køb af teaterforestillinger. Det betyder, at det er blevet enklere at indberette forestillinger, og at refusionen udbetales langt hurtigere end før. Desuden er det som noget helt nyt også blevet muligt for en lang række ikke-kommunale institutioner at få teaterrefusion.

 

Kommunale institutioner

Alle kommunale institutioner, der indkøber refusionsgodkendte teaterforestillinger, kan, ligesom det hidtil har været tilfældet, få refunderet 50% af forestillingsprisen ekskl. moms. De væsentligste ændringer i forhold til tidligere er:

  • Institutionerne skal selv indberette køb af forestillinger gennem den digitale ansøgningsplatform www.teaterrefusion.dk. Indberetning kræver login, som tildeles af Assens Kommunes overordnede administrator af ordningen. Se vores trin for trin-guide via nedenstående link.
  • Forestillingerne indberettes, efterhånden som de opføres - og senest 30 dage efter opførelsen!
  • Det givne refusionsbeløb overføres til institutionens konto kort efter indberetningen af hver opført forestilling.

Assens Kommune har udarbejdet en trin for trin-guide til den nye procedure. Guiden kan ses her

 

Ikke-kommunale institutioner

Som noget nyt kan også en række ikke-kommunale institutioner nu få refunderet en del af indkøbsprisen for refusionsgodkendte forestillinger. Refusionsprocenten udgør op til 50% af forestillingsprisen, men kan blive reduceret, hvis der er stor søgning til refusionspuljen. Refusionsprocenten for ikke-kommunale institutioner fastsættes to gange årligt for det kommende halvår.

På hjemmesiden www.teaterrefusion.dk findes en udførlig vejledning til ansøgningsproceduren, samt en oversigt over hvilke ikke-kommunale institutioner der kan søge teaterrefusion. Det drejer sig om en række ungdomsuddannelser, private skoler og private daginstitutioner.

 

Kontakt Kultur

Tlf: 64 74 75 07

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.