icon-Oplev-kulturen

Oplev kulturen

Spil Dansk

Assens Kommune er en af foreløbig i alt 28 Spil Dansk-kommuner i 2020. I uge 44 - fra 26. oktober til 1. november - sætter Spil Dansk fokus på dansk produceret musik. Der bydes på over 1.000 musikarrangementer i hele Danmark. I Spil Dansk-ugen samler musiklivet kræfterne og gør sig umage med at hylde, forny og viderebringe den danske musik.

Det eneste krav til et Spil Dansk-arrangement er, at musikken skal være skabt og produceret af danske musikere, komponister og sangskrivere. Bortset fra det kan der synges på alle verdens sprog og spilles alle slags genrer. Nogle Spil Dansk-arrangementer er åbne, andre er lukkede. Nogle er arrangeret af Foreningen Spil Dansk i samarbejde med lokale arrangører, andre er rent lokale. Alle er velkomne til at bidrage med arrangementer.

Se, hvilke Spil Dansk-arrangementer der afholdes i Assens Kommune. Klik på https://spildansk.dk/kalender/, og søg på Assens Kommune. Kalenderen opdateres løbende.

 

ALSANG

Et aktuelt projekt iværksat af Spil Dansk er ALSANG. ALSANG udspringer af ønsket om at fejre 75-året for befrielsen ved at hylde friheden og demokratiet og styrke medborgerskabet med fællessang i hele landet. En verdensomspændende krise, der har betydet massiv isolation, har ikke fået fællessangen til at forstumme. ALSANG 2020 har blandt andet gennemført en alternativ markering af 75-året for Danmarks befrielse den 4. maj 2020.

Men mange af de planlagte arrangementer og projekter, der også skulle have fundet sted i 2020, har måttet udskydes. Målet er i stedet at berige 2021 med hele 500 arrangementer.

Læs meget mere på www.alsang.dk, og find blandt andet gratis redskaber til fællessang af en lang række forskellige sange: sangtekster, indspilninger (akkompagnement med klaver og vokal), artikler og læringsmateriale. Man skal blot logge ind, første gang man bruger materialet. Vi opfordrer selvfølgelig til, at så mange som muligt i Assens Kommune gør brug af det gode tilbud.

Se også www.spildansk.dk.

Kontakt Kultur

Tlf: 64 74 75 07

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.