icon-Oplev-kulturen

Oplev kulturen

Spil Dansk

Assens Kommune er Spil Dansk-kommune i 2023, ligesom vi har været det hvert år siden 2017.  I Spil Dansk-ugen, uge 44, sætter Spil Dansk fokus på dansk produceret musik, og musiklivet samler kræfterne og gør sig umage med at hylde, forny og viderebringe den danske musik.

Det eneste krav til et Spil Dansk-arrangement er, at musikken skal være skabt og produceret af danske musikere, komponister og sangskrivere. Bortset fra det kan der synges på alle verdens sprog og spilles alle genrer. Nogle Spil Dansk-arrangementer er åbne, andre er lukkede. Nogle er arrangeret af Foreningen Spil Dansk i samarbejde med lokale arrangører, andre er rent lokale. Alle er velkomne til at bidrage med arrangementer.

Når Spil Dansk-ugen nærmer sig, kan du se, hvilke Spil Dansk-arrangementer der afholdes i Assens Kommune. Klik på https://spildansk.dk/kalender/, og søg på Assens Kommune. Kalenderen opdateres løbende.

 

ALSANG

ALSANG var et projekt iværksat af Spil Dansk som det største nationale fællessangsprojekt i moderne tid. Med inspiration fra alsangstævnerne under 2. verdenskrig skulle ALSANG markere 75-året for Danmarks befrielse, hylde friheden og demokratiet og styrke medborgerskabet med fællessang i hele landet. Projektet blev gennemført i perioden 2019-2021.

www.alsang.dk kan man læse om projektet og finde gratis redskaber til fællessang af en lang række forskellige sange: sangtekster, indspilninger (akkompagnement med klaver og vokal), artikler og læringsmateriale. Blandt andet kan man finde 3 kendte danske sange, der er oversat til og indspillet på 12 forskellige sprog. Man skal blot logge ind, første gang man bruger materialet. Vi opfordrer selvfølgelig til, at så mange som muligt gør brug af det gode tilbud.

Se også www.spildansk.dk.

Kontakt Kultur og Fritid

Tlf: 64 74 75 07

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.