icon-Oplev-kulturen

Oplev kulturen

Assens Kunstråds Rejselegat

for billedkunstnere

Assens Kunstråd uddeler hvert år et rejselegat henvendt til billedkunstnere bosat i Assens Kommune. Formålet er gennem tilskud til billedkunstneres arbejdsophold i udlandet at støtte billedkunsten samt skabe kontakter og hente ny kunstnerisk inspiration i udlandet. Legatet uddeles efter ansøgning. Ansøgningsskema og kriterier for legatet findes via link nederst på denne side.

Rejselegatet blev første gang uddelt i foråret 2013. Følgende kunstnere har modtaget legatet:

  • 2013 - billedkunstneren Carl Henning Aarsø
  • 2014 - billedvæveren Anne Marie Egemose
  • 2015 - billedkunstneren Lisbeth Eugenie Christensen
  • 2016 - keramikeren Pauline Drud
  • 2017 - billedkunstneren Erling Tingkær

I 2018 blev Assens Kunstråds Rejselegat erstattet af Assens Kunstråds Kunstpris, som skulle gives til en i Assens Kommune bosiddende kunstner som anerkendelse af vedkommendes kunstneriske virksomhed. Kunstprisen 2018 blev delt mellem de to billedkunstnere Jørgen Svenstrup og Carl Henning Aarsø.

Fra 2019 uddeles Assens Kunstråds Rejselegat igen, idet det nye Assens Kunstråd, som blev nedsat januar 2018, har valgt at vende tilbage til uddeling af Rejselegat frem for Kunstpris.

Rejselegatet er støttet af Statens Kunstfond og Assens Kommune.

Næste ansøgningsfrist er 1. marts 2019.

Rejselegat 2019 uddeles på Assens Kunstråds Kunstdag i foråret 2019. Datoen er endnu ikke fastlagt, men offentliggøres snarest muligt på assens.dk/kunstdag

Hent ansøgningsskema og ansøgningskriterier her

Se annonce her

Kontakt Kultur

Åbningstider:
Mandag - onsdag mellem kl. 10 - 15
Torsdag mellem kl. 10 - 17
Fredag mellem kl. 10 - 13

Tlf: 64 74 75 07

Send sikker e-mail via borger.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.