icon-Oplev-kulturen

Oplev kulturen

Assens Kunstråds Kunstpulje

Assens Kunstråd råder over en pulje på 100.000 kr. årligt til indkøb af kunst til det offentlige rum.

Kommunale institutioner og andre institutioner eller virksomheder, hvortil der er offentlig adgang, kan ansøge om at komme i betragtning, når Assens Kunstråd indkøber værker. Der kan søges om værker til såvel udendørs som indendørs placering.

Værkerne vil være ejet af Assens Kommune og udlånes via Assens Kunstråd, i første omgang for en periode på 5 år. Derefter er der mulighed for forlængelse.

Hvordan ansøger man?

Der er én årlig ansøgningsrunde med frist 1. marts. Puljen udmeldes i december-januar det foregående år. Ansøgningsskema og kriterier for indkøb og udlån af værker kan ses via link nederst på denne side.

Værker fra Fyns Kunstfond

Fra den nedlagte Fyns Kunstfond har Assens Kunstråd modtaget en række malerier og grafiske værker, som udbydes til udlån. Kunne I være interesserede i at låne nogen af disse værker, er I velkomne til at skrive til kulturogfritid@assens.dk.

Andre muligheder for at låne kunst: Lån af værker fra Statens Kunstfond

Statslige, regionale, kommunale eller andre institutioner, der er tilgængelige for en bredere offentlighed kan ansøge om langtidslån af kunst fra Statens Kunstfond. Museer kan ikke søge.
Læs om ordningen her: www.kunst.dk/kunststoette/puljestamside/tilskud/laan-af-kunst/

Kriterier

Ansøgningsskema

Indkøbte værker 2014-2017

I 2018 er følgende værker indkøbt af Kunstpuljen:

  • Keramisk skulptur af Per Ahlmann til Pilehaveskolen. Skulpturen er skabt til stedet og er finansieret over flere år og med støtte fra fonde.
  • Granitskulptur af Frede Troelsen til plænen ved Jordløse Kirke.

Kontakt Kultur

Åbningstider:
Mandag - onsdag mellem kl. 10 - 15
Torsdag mellem kl. 10 - 17
Fredag mellem kl. 10 - 13

Tlf: 64 74 75 07

Send sikker e-mail via borger.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.