icon-Oplev-kulturen

Oplev kulturen

Assens Kunstråds Kunstpris

Hvem skal modtage Assens Kunstråds Kunstpris 2018?

Nu kan du komme med forslag til modtagere af Assens Kunstråds nye Kunstpris.

Vær opmærksom på, at det er vigtigt, at kandidaterne opfylder de betingelser, som er beskrevet herunder.

Indsend dit begrundede forslag til kulturogfritid@assens.dk senest den 1. marts 2018.

Baggrund og betingelser

Fra og med 2018 uddeler Assens Kunstråd en årlig kunstpris. Prisen har navnet Assens Kunstråds Kunstpris og træder i stedet for Assens Kunstråds Rejselegat. Den uddeles til en i Assens Kommune bosiddende kunstner som anerkendelse af vedkommendes kunstneriske virksomhed. Formålet er at bidrage til at synliggøre den professionelle billedkunst. Prisen kan hvert 3. år gives som en talentpris til en ung billedkunstner med en professionel tilgang til kunsten og med tilknytning til Assens Kommune.

Billedkunstnere med følgende kvalifikationer kan komme i betragtning til kunstprisen:
Medlemskab af Billedkunstnernes Forbund, Kunstnersamfundet eller en tilskudsberettiget kunstnergruppe, eller uddannelse fra et statsanerkendt kunstakademi. Endvidere kunstnere, der har udstillet på mindst 2 statsanerkendte censurerede udstillinger eller har dokumentation af anden tilsvarende kvalificerende kunstnerisk virksomhed.

Til talentprisen kan en ung billedkunstner med en professionel tilgang til kunsten, og som har tilknytning til Assens Kommune, komme i betragtning. Tilknytningen til Assens kan f.eks. være at bo eller at have været bosat i kommunen.

Prisen uddeles af Assens Kunstråd og kan ikke søges. Medlemmer af Assens Kunstråd samt borgere i Assens Kommune kan komme med forslag til modtagere af kunstprisen.

Kunstprisen er støttet af Statens Kunstfond og Assens Kommune.

Se kriterierne for uddeling af kunstprisen her.

 

Om Assens Kunstråds Rejselegat 2013-2017

Assens Kunstråds Kunstpris afløser Assens Kunstråds Rejselegat, som blev uddelt hvert år i perioden 2013-2017. Legatet var på 10.000 kr. og blev tildelt til en professionel kunstner i Assens Kommune som tilskud til omkostninger ved rejse og ophold i forbindelse med en studietur. Det blev uddelt efter ansøgning. Legatet gik i 2013 til Carl Henning Aarsø, i 2014 til Anne Marie Egemose, i 2015 til Lisbeth Eugenie Christensen, i 2016 til Pauline Drud og i 2017 til Erling Tingkær.

Kontakt Kultur

Åbningstider:
Mandag - onsdag mellem kl. 10 - 15
Torsdag mellem kl. 10 - 17
Fredag mellem kl. 10 - 13

Tlf: 64 74 75 07

Send sikker e-mail via borger.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.