icon-Oplev-kulturen

Oplev kulturen

Assens Kunstråds Kunstdag

Assens Kunstråd

indbyder til Kunstdag

med Sys Svinding og Niels Pugholm
onsdag den 2. september 2020 kl. 16.00-19.00
på Hollufgård, Hollufgårds Allé 26, 5220 Odense SØ

Billedhuggeren Sys Svinding er uddannet på Det Fynske Kunstakademi i 1981-1985. Hun arbejder i øjeblikket på en skulptur i form af en stor bog i rød granit. Assens Kunstråd har bestilt skulpturen, som skal opstilles ved det nye Multitek på havnen i Assens.
Se www.sys-svinding.dk.


Billedkunstneren Niels Pugholm er uddannet på Det Fynske Kunstakademi 2008-2013. Han arbejder i mange forskellige medier og materialer - med fortællingen som udgangspunkt.
Se www.nielspugholm.dk.

Gratis entré. Højst 40 deltagere. Tilmelding nødvendig - se herunder.

Program

16.00 Åbning af Kunstdag 2020 ved Finn Brunse, formand for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur i Assens Kommune, og Pauline D. Christensen, formand for Assens Kunstråd
16.10 Billedhuggeren Sys Svinding - foredrag og dialog
16.45 Sys Svinding fremviser det værk, som hun arbejder på til Multiteket i Assens Kommune
17.00 Pause med let traktement
17.30 Billedkunstneren Niels Pugholm - foredrag og dialog
18.30 Uddeling af Assens Kunstråds Rejselegat 2020
19.00 Tak for i dag

Der er lukket for tilmeldinger.

Om Assens Kunstråds Kunstdag

Assens Kunstråd afholder en årlig Kunstdag, hvor kommunens borgere inviteres til et arrangement, der byder på kunstformidling og mulighed for dialog mellem kunstnere og publikum, ofte i forbindelse med en kunstudstilling. Et musikalsk indslag indgår sommetider. På Kunstdagen uddeles i øvrigt Assens Kunstråds Rejselegat. I 2018 uddeltes dog en Kunstpris i stedet for legatet.

Assens Kunstråds Kunstdag er støttet af Assens Kommune og Statens Kunstfond.

  • Kunstdag 2019 blev afholdt den 9. maj 2019 i Arena Assens. Her holdt Trine Ross - kunstanmelder, holdkaptajn i ‘Kunstquiz’, forfatter m.m. - foredrag om kunst i det offentlige rum generelt, med et særligt blik på Assens Kommune. Derefter havde publikum lejlighed til at gå i dialog med Trine Ross.

  • Kunstdag 2018 blev afholdt 15. juni 2018 på Vestfyns Gymnasium i Glamsbjerg, hvor der var fokus på to helt nye, store kunstværker i Assens Kommune, nemlig Per Ahlmanns skulptur Oceanet i dit øje, opstillet på Pilehaveskolen i Assens maj 2018, og kunstneren FOS’ anlæg AUR”0”A, der i 2018 opførtes på Vestfyns Gymnasiums arealer. Desuden bød dagen på et kontemporært folkemusikindslag ved Sofie Bollen, Camilla Lykkegaard og Arendse Nordtorp.

  • Kunstdag 2017 fandt sted i april 2017 på Tobaksgaarden i Assens i forbindelse med åbningen af Poul R. Weile og Beate Bendels udstilling ”Når Stilheden er forbi sænker Roen sig”. I arrangementet indgik artist talk og foredrag om kunstlivet i Berlin, samt en lille koncert med Hans Mydtskov, saxofon, og Poul Lendal, violin, drejelire, jødeharpe og slagtøj.

  • Kunstdag 2016 blev afholdt i april 2016 på Tommerup Keramiske Værksted, med omvisning ved værkstedets ansatte samt billedforedrag ved værkstedets direktør Esben Lyngsaa Madsen.

  • Kunstdag 2015 blev afholdt i april 2015 på Vestfyns Gymnasium i Glamsbjerg. Her præsenteredes gymnasiets nye bygning med værker doneret af Ny Carlsberg Fondet samt en udstilling med værker af kunstnerne Helle Baslund, Lisbeth Eugenie Christensen og Annette Holdensen, som også fortalte om deres arbejde. Desuden indgik en lille koncert med Anna Scharling, singer-songwriter og guitarist.

  • Kunstdag 2014 fandt sted i april 2014 på Tobaksgaarden i Assens i forbindelse af åbningen af en kunstudstilling med maleren Indigo Richards, grafikeren Birgitte Thorlacius og billedhuggeren Steffan Herrik. I arrangementet indgik artist talks og cellokoncert med Julie Tandrup Kock.

  • Den allerførste Kunstdag fandt sted på Assens Rådhus i november 2012, med to kunstnerforedrag af henholdsvis tekstilkunstneren Grethe Wittrock og maleren Mette Winckelmann, og to rundvisninger på Assens Rådhus, hvor der var fokus på henholdsvis bygningens historie og værker udlånt af Statens Kunstfond.

Kontakt Kultur

Tlf: 64 74 75 07

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.