icon-Oplev-kulturen

Oplev kulturen

Assens Kunstråds Kunstdag

Assens Kunstråd indbyder til Kunstdage 2023

Kunstdag 2023 er af praktiske grunde delt over to dage:

 • Torsdag den 16. marts 2023 kl. 19.00
  på Vestfyns Gymnasium, Langbygaardsvej 4, 5620 Glamsbjerg

Foredrag med maleren Jesper Christiansen
Om den kunstneriske tilblivelsesproces - med udgangspunkt i kunstnerens principper og metoder
Foredraget tager udgangspunkt i nogle grundlæggende principper, som Jesper Christiansen har arbejdet med, lige siden han gik på Kunstakademiet i 1980’erne. Kunstneren gennemgår to udstillinger, Time Passes for Virginia Woolf fra 2012, og Med Dante i Paradis fra 2015, og viser, hvordan disse principper og metoder konkret bliver ført ud i livet. Af samme grund ser man de fleste værker under tilblivelsesprocessen. Desuden fortæller Jesper Christiansen om altertavlen til Frederikskirken i Paris.

Jesper Christiansen er i øjeblikket udstillingsaktuel med en særudstilling på kunstmuseet Ordrupgaard,

 

 • Fredag den 17. marts 2023 kl. 17.00
  i Vor Frue Kirke, Damgade 17, 5610 Assens

Koncert med cellisten Anker Sigfusson
Program:
J. S. Bach: Cellosuite nr. 4 i Es-dur
Prélude - Allemande - Courante - Sarabande - Bourrée I - Bourrée II - Gigue
J. S. Bach: Cellosuite nr. 3 i C-dur
Prélude - Allemande - Courante - Sarabande - Bourrée I - Bourrée II - Gigue

Se også www.cellomusik.dk.


Der er gratis adgang til begge arrangementer

Om Assens Kunstråds Kunstdag

Assens Kunstråd afholder en årlig Kunstdag, hvor kommunens borgere inviteres til et arrangement, der byder på kunstformidling og mulighed for dialog mellem kunstnere og publikum, ofte i forbindelse med en kunstudstilling. Et musikalsk indslag indgår sommetider. På Kunstdagen uddeles i øvrigt Assens Kunstråds Rejselegat. 

Assens Kunstråds Kunstdag er støttet af Assens Kommune og Statens Kunstfond.

 • Kunstdag 2022 blev afholdt den 13. oktober 2022 på Tobaksgaarden i Assens. Her fortalte billedkunstneren Allan Otte om sin praksis som natur-, dyre- og landskabsmaler, herunder valg af motiver og maletekniske metoder. Foredraget blev fulgt op af dialog mellem kunstneren og publikum.

 • Kunstdag 2021 blev afholdt den 17. august 2021 ved og i Skovpavillonen i Assens. Linh Le, kunstner og aktivist, optrådte med en performance i Bøgeskoven ved Skovpavillonen, hvor hun udforskede forskellige aspekter af materialet sølvpapir. Efter et let traktement var der artist talk og mulighed for dialog med kunstneren. Derefter uddeltes Assens Kunstråds Rejselegat 2021. Til slut spillede Trio JOL en funky blanding af jazz og rock.
  Læs mere om programmet og kunstnerne her

 • Kunstdag 2020 blev afholdt den 2. september 2020 på Hollufgård ved Odense. Billedhuggeren Sys Svinding, som på det tidspunkt arbejdede på Hollufgård på en granitskulptur til Assens Kommune, holdt foredrag og fremviste skulpturen, og billedkunstneren Niels Pugholm, der - med fortællingen som udgangspunkt - arbejder i mange forskellige medier og materialer, holdt foredrag. Foredragene fulgtes op af dialog med publikum.

 • Kunstdag 2019 blev afholdt den 9. maj 2019 i Arena Assens. Her holdt Trine Ross - kunstanmelder, holdkaptajn i ‘Kunstquiz’, forfatter m.m. - foredrag om kunst i det offentlige rum generelt, med et særligt blik på Assens Kommune. Derefter havde publikum lejlighed til at gå i dialog med Trine Ross.

 • Kunstdag 2018 blev afholdt 15. juni 2018 på Vestfyns Gymnasium i Glamsbjerg, hvor der var fokus på to helt nye, store kunstværker i Assens Kommune, nemlig Per Ahlmanns skulptur Oceanet i dit øje, opstillet på Pilehaveskolen i Assens maj 2018, og kunstneren FOS’ anlæg AUR”0”A, der i 2018 opførtes på Vestfyns Gymnasiums arealer. Desuden bød dagen på et kontemporært folkemusikindslag ved Sofie Bollen, Camilla Lykkegaard og Arendse Nordtorp.

 • Kunstdag 2017 fandt sted i april 2017 på Tobaksgaarden i Assens i forbindelse med åbningen af Poul R. Weile og Beate Bendels udstilling ”Når Stilheden er forbi sænker Roen sig”. I arrangementet indgik artist talk og foredrag om kunstlivet i Berlin, samt en lille koncert med Hans Mydtskov, saxofon, og Poul Lendal, violin, drejelire, jødeharpe og slagtøj.

 • Kunstdag 2016 blev afholdt i april 2016 på Tommerup Keramiske Værksted, med omvisning ved værkstedets ansatte samt billedforedrag ved værkstedets direktør Esben Lyngsaa Madsen.

 • Kunstdag 2015 blev afholdt i april 2015 på Vestfyns Gymnasium i Glamsbjerg. Her præsenteredes gymnasiets nye bygning med værker doneret af Ny Carlsberg Fondet samt en udstilling med værker af kunstnerne Helle Baslund, Lisbeth Eugenie Christensen og Annette Holdensen, som også fortalte om deres arbejde. Desuden indgik en lille koncert med Anna Scharling, singer-songwriter og guitarist.

 • Kunstdag 2014 fandt sted i april 2014 på Tobaksgaarden i Assens i forbindelse af åbningen af en kunstudstilling med maleren Indigo Richards, grafikeren Birgitte Thorlacius og billedhuggeren Steffan Herrik. I arrangementet indgik artist talks og cellokoncert med Julie Tandrup Kock.

 • Den allerførste Kunstdag fandt sted på Assens Rådhus i november 2012, med to kunstnerforedrag af henholdsvis tekstilkunstneren Grethe Wittrock og maleren Mette Winckelmann, og to rundvisninger på Assens Rådhus, hvor der var fokus på henholdsvis bygningens historie og værker udlånt af Statens Kunstfond.

Kontakt Kultur

Tlf: 64 74 75 07

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.