icon-Foreninger-og-fritidsliv

Fritidsliv

Assens PÅ sport

Børn og unges lige adgang til foreningslivet i Assens Kommune

Tilmelding til Assens PÅ sport via linket

skoleidraet.dk

Et projektsamarbejde med ADHD-foreningen

Assens PÅ sport, er et projekt der er udviklet i samarbejde med ADHD-foreningen og er støttet med midler fra Socialstyrelsen.

I Assens Kommune hører projektet ind under kommuneaftalen med DGI Fyn og dermed hele ”Bevæg dig for livet”-projektet, som kort handler om at få flere borgere til at dyrke idræt.

Formålet med projektet er at udvikle kommunens foreninger, således de bedre kan inkludere udsatte børn og unge med kognitive vanskeligheder i fritids- og foreningslivet. Målet er, at målgruppen skal kunne trives, som aktive deltagere, på samme niveau som deres jævnaldrende.

Den faglige ledelse af projektet bliver varetaget af projektleder ved ADHD-foreningen, Pernille Sanberg Ljungdalh, som fortæller om projektets berettigelse og betydning:

”I ADHD-foreningen ved vi, hvor svært det kan være at indgå i fællesskaber i foreningslivet, når man har ADHD/ADD og lignende udfordringer. Fællesskaber er så vigtige for denne målgruppe, da man oftest kan føle sig anderledes og alene. Derfor er projektet med Assens Kommune utrolig vigtigt, og vi ved, at det kommer til at gøre en forskel, når vi klæder foreningslivet på til opgaven således, at flere børn og unge bliver en del af et fællesskab og måske for første gang føler, at de lykkes”.

Assens Kommune står for den organisatoriske projektledelse og har ansat projektkoordinator Kim Nørgaard Kruse på 30 timer pr. uge til at varetage koordineringen af de mange interessenter. Han fortæller om sine forventninger til projektet.

”Jeg er utrolig stolt over at have fået denne unikke mulighed for at samarbejde med nogle af landets bedste eksperter på området. ADHD-foreningen har så meget erfaring og viden som nu kan komme målgruppen i Assens Kommune til gavn. Lige ledes har kommunes egne eksperter, bl.a. vores PPR afdeling, et fantastisk team som kan bidrage med uundværlig viden. Jeg har personlig erfaring med ADHD og lignende i idræt og brænder virkelig for at hjælpe målgruppen og kommunens foreningsliv.”

Kontakt Projektkoordinator Kim Nørgaard Kruse

Tlf: 20 31 12 83

OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.