Handlingssider

Søg om etablering af privat spildevandsanlæg

Ejendomme uden for kloakerede områder skal have deres eget private anlæg, som renser spildevandet, inden det udledes. Du skal have tilladelse fra kommunen til etablering af privat spildevandsanlæg.

Byg og Miljø er et selvbetjeningssystem, der støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over, hvilken information og dokumentation kommunen skal bruge for at behandle din sag.

I Byg og Miljø kan du bl.a. søge om etablering af:

 • beplantet filteranlæg
 • biologisk minirenseanlæg
 • biologisk sandfilter
 • lukket pilerenseanlæg
 • nedsivningsanlæg for husspildevand
 • samletank

Via Byg og Miljø kan du undersøge, hvad der gælder af regler på en adresse eller matrikel. Desuden kan du se, hvilke regler og forhold der vil indgå i behandlingen af en konkret sag, du søger om tilladelse til.

Du kan løbende følge med i, hvor langt behandlingen af din sag er kommet. Du får besked, når der er henvendelser eller afgørelser.

En liste over ting

 1. NemID

Sådan gør du

 1. Log på Byg og Miljø med NemID
 2. Skriv adressen på det sted, hvor du vil søge om etablering af privat spildevandsanlæg, og klik på ’søg’. Byg og Miljø viser hvad der gælder på det sted, du har valgt
 3. Klik på ’Start dit projekt her’ og vælg de aktiviteter, du vil søge om tilladelse til/anmelde
 4. Dit arbejde bliver automatisk gemt, så du kan lukke ned og vende tilbage senere og fortsætte, hvor du kom til
 5. Når du er færdig med din ansøgning, kan du klikke på ’Indsend ansøgning’
 6. Du kan følge din ansøgnings status hos kommunen, når du er logget ind i Byg og Miljø. Du kan modtage en e-mail eller sms, når der er nyt i din sag