Handlingssider

Ansøgning om hjælp til forsørgelse

Hvis du allerede har meldt dig ledig på Jobnet.dk, kan du her søge kontanthjælp, uddannelseshjælp, selvforsørgelses- og hjemrejseydelse samt overgangsydelse.

Særlig information til studerende - læs her

Borgere, der bliver ledige, kan tilmelde sige som nyledige via jobnet.dk.
Du skal rette henvendelse til Jobcenteret på tlf. 64 74 70 59 og stille dig til rådighed. Læs mere på Jobcenter Assens hjemmeside.
Du er først berettiget til hjælp til forsørgelse fra den dag, hvor du retter henvendelse til Jobcentret og stiller dig til rådighed.

Du skal bruge denne selvbetjeningsløsning, hvis du vil søge om:

 • Kontanthjælp
 • Uddannelseshjælp
 • Selvforsørgelses- og hjemrejse eller overgangsydelse
 • Hjælp til høje boligudgifter

Her kan du se en kort film om, hvordan du ansøger om hjælp digitalt, og hvilke bilag, du skal forberede.

Læs vejledningen "Ansøgning om hjælp til forsørgelse".


Bemærk, at der automatisk oprettes en kladde af din ansøgning. Hvis du mangler en oplysning eller et stykke dokumentation, kan du afbryde ansøgningen og efterfølgende vende tilbage dertil. Når du igen logger ind med NemID, så vil det være muligt at klikke på 'Åbn kladde' nederst ved siden af knappen 'Start ny ansøgning'. Din kladde gemmes i 60 dage.

En liste over ting

 1. NemID
 2. For at vi kan behandle din ansøgning, har vi brug for dokumentation for indestående på samtlige af dine konti i pengeinstitut, med posteringer for de seneste tre måneder. Det er vigtigt, at dine kontonumre fremgår af posteringerne.
 3. Derudover har vi brug for dokumentation for årsagen til din ansøgning om hjælp til forsørgelse. Det kan være en kopi af din opsigelse; ophør i midlertidig ansættelse (kontrakt/aftale) eller dokumentation for ophørt uddannelse
 4. Hvis du har børn i udlandet, skal du vedhæfte fødselsattest eller lignende for dine børn og dokumentere, at du bidrager til forsørgelsen af dem

Sådan gør du

 1. Log på med NemID
 2. Klik på ”Send ansøgning”
 3. Klik på ”Søg om hjælp til forsørgelse”
 4. Læs infosiden om dokumentation og ansøgningsforløbet
 5. Klik på ”Start ny ansøgning”
 6. Udfyld og kontrollér de nødvendige oplysninger samt vedhæft påkrævet dokumentation
 7. Godkend din ansøgning, hvorved den indsendes til kommunen