Handlingssider

Ansøgning om dansk pas (børn og voksne)

Ansøgning om dansk pas kræver altid personligt fremmøde, da der skal laves identitetskontrol, optages underskrift og evt. fingeraftryk. Du kan med fordel udfylde en del af ansøgningen digitalt, før du møder op.

Du skal medbringe gyldig legitimation:

  • Hvis du skal have fornyet dit pas, skal du medbringe det sidst udstedte pas. 
  • Hvis du ikke har noget pas i forvejen, skal der medbringes original dåbsattest eller navneattest samt billedlegitimation.
  • Sundhedskort (sygesikringsbevis), hvis dit personnummer ikke fremgår af attesten eller af din billedlegitimation, og du ikke har et pas i forvejen. Men husk, det ikke er nok kun at medbringe dit sundhedskort.
  • Hvis du søger om pas til et unavngivet barn skal du medbringe en fødselsattest.
  • Ved ændring af navn skal du medbringe en original navneattest eller vielsesattest. Hvis du ikke har en attest, kan du bestille den på www.personregistrering.dk

Det tager ca. 14 dage at producere et pas, så skal du rejse inden for denne periode, kan der være behov for forlængelse af dit nuværende pas eller udstedelse af et midlertidigt pas. Medarbejderen i Borgerservicecentret kan fortælle dig mere om dette.

Er ansøgeren et barn (under 18 år) udfyldes samtykkeerklæringen af forældremyndighedens indehaver(e). Erklæringen udfyldes digitalt nedenfor ved brug af NemID. Begge forældre skal skrive under på samtykkeerklæringen, hvis der er fælles forældremyndighed. Er den ene forælder eneindehaver af forældremyndigheden, kan borgerservicemedarbejderen kræve dokumentation herfor.

Giv samtykke - OBS! Dit samtykke er gyldigt i 30 dage.

I Borgerservice på Assens Rådhus kan du få taget et pasfoto (pris 130 kr.). Du kan også selv medbringe foto, som skal opfylde politiets regler.

En liste over ting

  1. NemID

Sådan gør du

  1. Start ansøgningen
  2. Log på med NemID
  3. Indtast nødvenlige oplysninger
  4. Bestil evt. tid i Borgerservice og spring køen over