Skip til hoved indholdet
    Hjem Om os Udvikling og strategi Klimaindsatsen En klimaneutral kommune Klimastrategi 2020-2050

Klimastrategi 2020-2050

Med den ambitiøse målsætning om at være foran de nationale mål for den grønne omstilling vil Byrådet tage et lokalt klimaansvar og stille sig i spidsen for, hvad der bedst kan beskrives som en stor, fælles bevægelse, hvor alle samfundets aktører er nødt til at bidrage.

En fælles indsats med mange aktører

For at blive en klimaneutral og klimarobust kommune skal Assens Kommune som virksomhed og arbejdsgiver spille på flere strenge. Der er behov for, at alle fagområders viden kommer i spil, at klima tænkes ind i opgaveløsningen, og at alle bidrager med ideer til nye indsatser, der gavner klimaet.

Her på siden kan du følge med i Assens Kommunes vej mod at blive klimaneutral inden 2050.

Som kommunal organisation har Assens Kommune flere muligheder for aktivt at påvirke udviklingen på klimafronten. Vi er indkøber, arbejdsgiver, bygherre, myndighed mv.

Kommunens egen udledning svarer til ca. 1,4% af den samlede CO2-udledning inden for kommunegrænsen. Vi kan nedbringe vores del af udledningen ved eksempelvis at investere i elbiler, energirenovere og drifte egne bygninger på energieffektiv vis mv.

Via planlægningen kan vi skabe gode fysiske rammer og prioritere konkrete klimatilpasningstiltag, der understøtter indsatsen. Desuden kan vi påvirke vores forsyningsselskaber og angive den ønskede retning, som de kan manøvrere efter.

Endelig kan vi oplyse, inspirere og facilitere og måske vigtigst af alt – vi kan indgå i partnerskaber og samarbejder med omverdenen om at fremme en bæredygtig udvikling.

I nogle tilfælde har vi således direkte mulighed for at iværksætte handlinger, mens vi i andre sammenhænge handler i netværk, samarbejder og indgår partnerskaber for at fremme den ønskede udvikling.

 

Se status for arbejdet med klimaindsatserne her:

Miljø og Natur

Rådhus Allé 5

5610 Assens

Ring til os

Telefontider

OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge dit MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Lukkedage

Nyttige links