Skip til hoved indholdet
    Hjem Om os Nyt fra Assens Kommune Nyheder og pressemeddelelser Udsatte familier mødes på ferielejr med friluftsliv og lystfiskeri som omdrejningspunkt

Udsatte familier mødes på ferielejr med friluftsliv og lystfiskeri som omdrejningspunkt

Det er 14. gang Børnenes Lystfiskerakademi afholder en ferieuge for udsatte familier. I 2022 var deltagerne i Skærbæk. Robert Wengler Børnenes Lystfiskerakademi
Ud over lystfiskeri er ridning, kajak, kreative værksteder, fodbold og museumsbesøg i Kongernes Jelling blot nogle af de andre aktiviteter familierne kan se frem til, når Jelling Camping danner rammen om deres fælles ferielejr i uge 42. Jonas Siversen har ligesom sin far og farfar fisket hele livet – og var slet ikke i tvivl om, at det lige var en lejr for ham og sønnen Jonas på ti år.

-Jeg glæder mig meget til at fiske med min søn, men lige så meget til at vi kan få nogle gode dage sammen med de andre familier - og føle, at vi er en del af noget. Den følelse og oplevelse vil jeg gerne give min søn, fortæller Poul Jonas Sivertsen.

Ferielejren finansieres af TrygFonden og det er 14. gang den velgørende organisation Børnenes Lystfiskerakademi afholder en ferielejr for udsatte familier.

-Målet er, at give de familier der deltager et afbræk fra hverdagens bekymringer og afsavn. At de kan få naturoplevelser sammen med andre, forhåbentlig danne nye venskaber – og i det hele taget føle sig værdsat. Det er det alle vores frivillige brænder for, og vi glæder os rigtig meget til at skabe en god uge sammen med familierne, siger formand for Børnenes Lystfiskerakademi, Klaus Mariager Wagner.

Assens Kommune har hjulpet med at finde de familier, der kunne have gavn af og lyst til at deltage i lejren – og det glæder chef for Børn, Unge og Familieindsatser Henrik B. Jakobsen, at Børnenes Lystfiskerakademi har ønsket at samarbejde med netop Assens Kommune.

-Det er en fantastisk mulighed for familierne at få - og især for børnene. Vi ved, at fællesskab og netværk er noget, som vores udsatte familier ofte savner. Det er vores håb, at de venskaber, der opstår under lejren, kan vare ved, og derfor hjælper vi også Børnenes Lystfiskerakademi efterfølgende med at arrangere aktiviteter, hvor familierne kan mødes igen.

Netop det at alle de deltagende familier bor i samme kommune, og at fællesskabet også understøttes efterfølgende, er vigtigt, mener også Poul Jonas Siversen.

-Hvis min søn kommer hjem og har fået en ny ven eller to, der bor tæt på os, vil det have stor værdi for både ham og mig. Jeg vil også selv gøre en indsats for at lære andre forældre fra lokalområdet at kende – for der er jo ingen tvivl om, at et netværk kan føre meget nyt og godt med sig, slutter han.

 

Det er en fantastisk mulighed for familierne at få - og især for børnene. Vi ved, at fællesskab og netværk er noget, som vores udsatte familier ofte savner. Det er vores håb, at de venskaber, der opstår under lejren, kan vare ved, og derfor hjælper vi også Børnenes Lystfiskerakademi efterfølgende med at arrangere aktiviteter, hvor familierne kan mødes igen.

Henrik B. Jakobsen, chef for Børn, Unge og Familieindsatser

Om lejren

Ferieopholdet sker i perioden d. 16.10. - 20.10. på Jelling Camping, Mølvangvej 55 7300 Jelling. Alle børn/unge har hver dag mulighed for at komme på fisketur. Der fiskes i de omkringliggende Put & Take søer, der ligger nær ved Jelling Camping. Andre aktiviteter er bl.a.: Bål, snitte og madværksted, Lav dit eget fiskegrej, Lær at kaste med en fiskestang, Ponyridning, Kajakkursus og Fodbold.

Hvad er Børnenes Lystfiskerakademi?

Børnenes Lystfiskerakademi er en velgørende forening, der tilbyder ferier og fisketure til socialt udsatte og økonomisk trængte børn, unge og familier i hele Danmark. Foreningen har eksisteret siden 2014.

Foreningen består af ca. 60 frivillige, der alle har det til fældes, at de brænder for friluftsliv og fiskeri og at skabe sociale fællesskaber for socialt udsatte bøn, unge og familier. Hvert år tilbyder foreningen 600 deltagere gratis ferier og dagsaktiviteter som fx kutterture.

Foto: Robert Wengler Børnenes Lystfiskerakademi 

Børnenes Lystfiskerakademi

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Lukkedage

Nyttige links