Skip til hoved indholdet

Se hvad du kan opleve til Assens bys 500-års Købstadsjubilæum

15.-18. august 2024 fejrer vi Assens bys 500-års Købstadsjubilæum – og på torsdag kan du se programmet over de mange oplevelser, som fejringen byder på.

Koncerter, kunst, historie, vandsport, skate, teater, opera, krea, biler, film, konkurrencer, og meget mere. Det er blot nogle af de ting, du kan opleve, når vi fejrer Assens bys 500-års Købstadsjubilæum fra den 15. til den 18. august 2024.

”Jeg glæder mig meget. Over fire dage kommer byen til at summe af liv og byde på et hav af meget forskellige oplevelser, som viser, hvad vi kan i Assens. Jeg håber, at fejringen vækker både stolthed og nysgerrighed blandt vores egne borgere, og at gæster og turister fra nær og fjern får lyst til at slå vejen forbi Assens og deltage i fejringen af den smukke købstad – og måske også benytte lejligheden til at udforske det skønne vestfynske område og måske snuppe en overnatning eller to”, siger borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen. 

Programmet bliver offentliggjort torsdag den 21. marts 2024 klokken 12.00. Alle de mange oplevelser og aktiviteter for børn, unge og voksne er skabt af lokale kræfter, som har løftet i flok:

"Når foreninger, virksomheder og kulturaktører går hånd i hånd med de frivillige, opstår der en fantastisk synergi såvel som kreativ energi. Når vi forener vores ressourcer og passion og trækker i samme retning, skaber vi en både levende og dynamisk kultur, som i den grad får fællesskaber til at gro. Det er og har altid været en stor del af ånden i vores lokalsamfund i kommunen, og jeg er stolt af at se, hvordan samarbejde på tværs, har været med til at danne grundlaget for Købstadsjubilæet 2024", siger Søren Thomsen, formand for Medborgerskab, Kultur og Beskæftigelsesudvalget.

Tobaksgaarden fejrer jubilæet med spændende festival

På Tobaksgaarden fejres Købstadsjubilæet med festivalen Drivkraft, som har et særligt fynsk touch. Her kommer blandt andre kunstnere som Guldimund, Stella, Mens vi Venter, Kalaset, Hjalmer, Søren Huss og Palle Hjorth, som spiller med Peter Sommer:

”Det bliver en unik sommerfestival i et intimt hyggeligt gårdmiljø, og vi glæder os sindssygt meget til at feste for og med Assens og alle andre, der lægger vejen forbi. Tobaksgaardens historie har haft en stor betydning for Assens bys historie, både som virksomhed og nu som kulturhus. Her har nøgleordet altid været Drivkraft, hvorfor festivalen også har fået det navn”, fortæller Lasse Tajmer, kulturchef på Tobaksgaarden.

Når foreninger, virksomheder og kulturaktører går hånd i hånd med de frivillige, opstår der en fantastisk synergi såvel som kreativ energi. Når vi forener vores ressourcer og passion og trækker i samme retning, skaber vi en både levende og dynamisk kultur, som i den grad får fællesskaber til at gro.

Søren Thomsen, formand for Medborgerskab, Kultur og Beskæftigelsesudvalget

Arena Assens står bag stort arrangement for unge

I Arena Assens fejres Købstadsjubilæet med et ungearrangement fredag den 16. august, hvor der vil være en større koncert med Kato og en række lokale artister, som varmer op. Derudover vil der være en masse sportsaktiviteter, som de lokale idrætsforeninger står bag, og der vil også være gratis adgang til kabelbanen, hvor man kan stå på wakeboard og vandski. 

”For os er det vigtigt at bakke op om Købstadsjubilæet, da Arena Assens er en stor del af lokalsamfundet.  Vi arbejder hver dag for at bidrage til sunde fællesskaber. Det gælder både i Arenaen, udenfor og i høj grad også på vandet, hvor vi har et helt særligt fokus. Assens’ beliggenhed ud til vandet er nemlig helt unik og har haft en stor betydning for byen gennem tiden”, fortæller centerdirektør Michael Iwersen.

Søndag den 18. august 2024 har Arena Assens arrangeret, at man kan komme til at svømme fra Jylland til Fyn. Her har de hentet inspiration fra historien, idet der indtil 1972 var fast færgeforbindelse mellem Årøsund og Assens.

Jubilæumsoptog og kulinariske oplevelser i handelsgaden

Assens Handelsstandsforening er også ved at lægge sidste hånd på deres arrangementer. I Østergade vil der nemlig også være aktiviteter for alle aldre under hele fejringen.

”Det er jo en kæmpe fest, og det skal selvfølgelig fejres i hele Østergade. Derfor arrangerer vi både en festlig jubilæumsparade, børneaktiviteter, kagekonkurrence, kulinariske oplevelser og ikke mindst gode tilbud i butikkerne”, fortæller René Gramm Jeppesen, formand for Assens Handelsstandsforening.

Og det er langtfra de eneste, som byder på gode oplevelser i programmet. Se mange flere på Købstadsjubilæets hjemmeside, når programmet bliver offentliggjort torsdag den 21. marts 2024 klokken 12:00.

Du finder programmet på: https://assens500.dk/

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Lukkedage

Nyttige links