Skip til hoved indholdet

Kyst- og Lystfiskercenter i Assens: International formidlingskonkurrence sat i gang

Hvordan skal du opleve de ukendte vandlandskaber under havoverfladen, når du besøger det kommende kyst- og lystfiskercenter i Assens? Det skal en international konkurrence, som netop er sat i gang, være med til at afklare.

Hvad kan du se, røre, sanse og opleve, når du træder ind i det kommende nationale Kyst- og Lystfiskercenter i Assens? Det skal en international formidlingskonkurrence, som netop er sat i gang, være med til at give os svaret på.

Her har danske og internationale teams mulighed for at byde ind på, hvordan viden om vand og lysten til at passe på vandnaturen skal sætte sig i gæsterne, når de besøger centeret.

Kyst- og Lystfiskercenteret, som kommer til at ligge på Assens Havn midt i Danmark og side om side med Lillebælt, udspringer af den nationale strategi for kyst- og lystfiskeri, som Assens Kommune er tovholder på.

Centeret bliver centrum for arbejdet for en bedre fremtid for vores vandnatur. Derfor glæder vi os meget til at se, virksomhedernes bud på, hvordan vi kan skabe et interaktivt center, som vækker lysten til at passe på vandnaturen gennem sjove, fælles og engagerende aktiviteter, der tager udgangspunkt i forskning i dyrelivet og naturen under havoverfladen.

Søren Steen Andersen, formand for bedømmelseskomiteen og borgmester i Assens Kommune

Centeret er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Nordea-fonden, staten og Assens Kommune, og skal stå side om side med havets forunderlige verden og byde på oplevelser, der udvider gæsternes viden om livet og naturen under havoverfladen, samt hvordan vi passer på det.

”Centeret bliver centrum for arbejdet for en bedre fremtid for vores vandnatur. Derfor glæder vi os meget til at se, virksomhedernes bud på, hvordan vi kan skabe et interaktivt center, som vækker lysten til at passe på vandnaturen gennem sjove, fælles og engagerende aktiviteter, der tager udgangspunkt i forskning i dyrelivet og naturen under havoverfladen”, fortæller formand for bedømmelseskomiteen og borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen.

I dag den 22. marts 2024 er EU-udbuddet blevet offentliggjort, og frem til den 22. april 2024 kan alle de teams, som ønsker at komme i betragtning i udbudsprocessen, melde sig på banen.

”Gennem den internationale formidlingskonkurrence håber vi at få en masse gode bud ind på, hvordan vi kan skabe en fantastisk gæsteoplevelse, som både byder på leg, fordybelse og refleksion – og gerne en oplevelse, som rækker ud over besøget”, fortæller Arne Kvist Rønnest, projektchef for Kyst- og Lystfiskercenteret, og fortsætter:

”Visionen er, at udstillingerne skal vække de besøgendes sanseapparat. Interaktive installationer og eksperimenter baseret på den nyeste viden skal gøre de besøgende klogere på, hvordan mennesket og klimaforandringer påvirker livet og landskabet under havoverfladen. Og oplevelsen skal gerne være så stærk, at gæsten får forstærket sin interesse for at passe på vandnaturen.”

Den 15. maj 2024 får fem teams besked om, at de får mulighed for at byde ind med deres bud på opgaven, og til september vælger bedømmelseskomitéen, hvem der vinder EU-udbuddet om formidlingskonkurrencen og dermed opgaven.

Fakta

  • På finansloven i 2018, blev der afsat 32 mio. kr. til den nationale strategi for kyst- og lystfiskeri.
  • Assens Kommune er tovholder på at føre strategien ud i virkeligheden.
  • Ud af de 32 mio. kr., er de 22 mio. kr. øremærket til at etablere et kyst- og lystfiskercenter.
  • Opførelsen af Centeret forventes at beløbe sig til 70 – 75 mio. kr. samt diverse følgeinvesteringer og allerede afholdte udgifter.
  • Assens Kommunes Byråd har afsat 15 mio. kr. til opførelsen af Centeret. Den resterende økonomi finansieres med 25 millioner kroner i støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og 19 millioner kroner i støtte fra Nordea-fonden.

Tidsplan for formidlingskonkurrence:

  • 22. marts 2024: EU-udbud offentliggøres på udbudsportal.
  • 22. april 2024: Alle teams, der ønsker at medvirke i udbuddet, giver sig til kende.
  • 15. maj. april 2024: De fem teams, som er udvalgt til at kunne komme med forslag til opgaveløsningen offentliggøres.
  • September 2024: Bedømmelseskomitéen vælger vinderen af formidlingskonkurrencen.

Seneste nyt om Kyst- og Lystfiskercenteret i Assens

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Lukkedage

Nyttige links