Skip til hoved indholdet
    Hjem Om os Nyt fra Assens Kommune Nyheder og pressemeddelelser EU sender stort millionbeløb til kæmpe fynsk naturgenopretningsprojekt

EU sender stort millionbeløb til kæmpe fynsk naturgenopretningsprojekt

Nu er finansieringen på 119 millioner kroner på plads til et kæmpe fælles fynsk naturgenopretningsprojekt under navnet EU LIFE Ring.

Siden 2020 har de fynske kommuner, Ærø og Langeland og Naturstyrelsen arbejdet på at få skabt et fælles biodiversitetsprojekt, der skal styrke kommunernes naturkvalitet og hjælpe truede og sårbare dyr og planter. Og nu er finansieringen af projektet endelig på plads.

Projektet har netop fået omkring 80 mio. kroner i støtte fra EU's ”Nature and Biodiversity”-pulje. Det skal lægges oveni de 39 mio. kroner, der finansieres af de deltagende partnere, og de 4 mio, som Aage V. Jensen fonden bidrager med.

”I Assens Kommune betyder det, at der i de kommende år kan laves naturgenopretning for 11,3 mio. kroner”, fortæller Jens Jakobsen, formand for Miljø, Teknik og Planudvalget i Assens Kommune og fortsætter:

”Projektet sættes i gang til september 2024, og formålet er, at skabe gode, varierede og robuste levesteder til karakteristiske og sjældne dyr og planter. Derfor vil en af de mange indsatser i Assens Kommune også handle om at styrke strandengene, som er levested for en række sjældne og truede arter for eksempel klyde og strandtudse”.

Det er de 10 fynske kommuner, Naturstyrelsen Fyn, Miljøstyrelsen, Amphi Consult, Skovskolen, FGU Fyn og Naturama, der står bag det samlede biodiversitets-projekt, som kommer til at løbe over de næste otte år.

Det er Faaborg-Midtfyn Kommune, som er projektleder på EU LIFE Ring, og du kan læse mere om det samlede projekt her:

Disclaimer:

Co-funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or CINEA. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Lukkedage

Nyttige links