Skip til hoved indholdet
    Hjem Karriere i Assens Kommune Uddannelser Social- og sundhedshjælperelev

Social- og sundhedshjælperelev

Banker dit hjerte for at gøre hverdagen bedre for ældre og syge? Interesserer du dig for mennesker, og har du mod på at arbejde med rehabilitering, pleje og omsorg? Og drømmer du om en meningsfuld uddannelse med gode fremtidsmuligheder? Så bliv social- og sundhedshjælperelev i Assens Kommune!

Som social- og sundhedshjælperelev får du en praktisk og teoretisk uddannelse. Du lærer at udføre pleje, omsorg samt praktisk hjælp, herunder rehabilitering, og at støtte borgerens livskvalitet.

Om uddannelsen som social- og sundhedshjælperelev

Social- og sundhedshjælperuddannelsen varer efter grundforløbet 14 måneder og veksler mellem teori på Social- og Sundhedsskolen i Odense eller Middelfart og oplæringsperioder i Assens Kommune.

Du er garanteret en oplæringspladser under hele dit uddannelsesforløb. I Assens Kommune kommer du både i oplæring på et plejehjem og i en hjemmeplejegruppe. Dermed får du en bred uddannelse, så du efterfølgende står med gode kort på hånden.

På hvert oplæringssted får du en oplæringskoordinator, som er ansvarlig for din oplæring. Koordinatoren støtter dig, følger op og evaluerer på dine oplevelser og de mål, som du skal opfylde under oplæringen.

Som social- og sundhedshjælperelev arbejder du især med ældre mennesker, og vi lægger vægt på, at du har lyst til at udvikle dine evner inden for kommunikation, motivation og samarbejde. Vi vægter også, at du er frisk på at arbejde med nye velfærdsteknologier, tværfagligt og med borgeren som vigtigste og nærmeste samarbejdspartner.

Din ansættelse vil være på 37 timer om ugen inklusiv frokostpause, og du må regne med weekendarbejde. Det er muligt at ønske en oplæringsperiode, hvor det primært er eftermiddags-/og aftenvagter.

I skoleperioderne følger du det skema, som du får udleveret på SOSU-skolen.

Du får elevløn under hele din uddannelse, og du aflønnes efter gældende overenskomst.

Vi udbetaler voksenelevløn, hvis følgende krav er opfyldt:

  • Du er fyldt 25 år og har minimum et års erhvervserfaring inden for overenskomstensområde med min. 24 t/ uge inden for de sidste fire år.
  • Du ikke har været i gang med uddannelsen før.

Voksenlærlingeløn
Hvis du er over 25 år, kan du kontakte jobcentret i din hjemkommune, og de vil undersøge, hvorvidt du er berettiget til voksenlærlingeløn. 

Vi optager elever flere gange om året, og de aktuelle stillingsopslag vil være at finde på www.assens.dk/job.

For at komme i betragtning som social- og sundhedshjælperelev skal du have gennemført og bestået Grundforløb 2 (GF2).

Inden du ansøger som elev, skal du have udarbejdet en uddannelsesplan på Social- og Sundhedsskolen Fyn. Du skal booke en vejledningstid på www.sosufyn.dk eller på telefon: 63 10 27 00 tast 1. Uddannelsesplanen skal vedhæftes din ansøgning. 

Som social- og sundhedshjælper er dit arbejdsområde at hjælpe med personlig pleje, rehabilitering og praktisk hjælp.

Du vil typisk finde arbejde i den kommunale hjemmepleje eller på plejehjem.

Desuden giver social- og sundhedshjælperuddannelsen dig mulighed for at søge optagelse på social- og sundhedsassistentuddannelsen. Med en social- og sundhedshjælperuddannelse i bagagen vil du få en afkortning på ca. 6 mdr. på social- og sundhedsassistentuddannelsen. 

Du kan læse mere og se en video om uddannelsen som social- og sundhedshjælper her: https://www.sosufyn.dk/uddannelser/social-og-sundhedshjaelper/ 

Kontakt os

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du er nysgerrig på uddannelsen som social- og sundhedshjælper.

  • Lene Frandsen, tlf.: 64 74 71 80, mail: lefra@assens.dk
  • Elin Dalsgård, tlf.: 40 25 58 96, mail: elidm@assens.dk 
  • Sara Bang Birkeland, tlf.: 23 26 67 92, mail: sbirk@assens.dk

Uddannelsesafdelingen for social- og sundhedsuddannelser

Rådhus Allé 5

5610 Assens

Ring til os

Skriv til os

Er du nysgerrig på uddannelsen som social- og sundhedsassistent eller social- og sundhedshjælper? Så kontakte vores uddannelsesafdeling og få en snak med Lene, Sara eller Elin.

Du kan også se mere om jobbet som SOSU på: www.assens.dk/sosu 

 

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Nyttige links