Skip til hoved indholdet
    Hjem Karriere i Assens Kommune Uddannelser Social- og sundhedsassistentelev

Social- og sundhedsassistentelev

Har du lyst til at arbejde med mennesker i mange forskellige livssituationer? Er du klar på en erhvervsuddannelse, hvor du har garanti for oplæringssteder inden for velfærdsområdet, og hvor du udvikler dig både fagligt og personligt? Så er det måske noget for dig at blive social- og sundhedsassistent!

Om uddannelsen som social- og sundhedsassistent

Uddannelsen veksler mellem skole og oplæringsperioder, og du lærer selvstændigt at løse praktiske og sundhedsfaglige opgaver. Du lærer også at strukturere, tilrettelægge og udføre rehabiliterende tiltag, der kan fremme sundhed og trivsel for borgerne.

Som social- og sundhedsassistentelev arbejder du med mennesker, og derfor lægger vi vægt på, at du har lyst til at udvikle dine evner inden for kommunikation, kvalitet, motivation og samarbejde. Vi vægter også, at du er frisk på at arbejde med velfærdsteknologier, tværfagligt og med borgerne som nærmeste samarbejdspartner.

Uddannelsen varer efter grundforløbet 2 år, 9 måneder og 3 uger. Afhængig af din alder og dine kompetencer kan forløbet evt. afkortes.

Du kan som SSA-elev i Assens kommune selv vælge, om du vil gå på Social- og sundhedsskole i Middelfart eller i Odense.

DigiTech – social- og sundhedsassistent med digital vinkel

DigiTech er en ny mulighed for dig, der drømmer om at dreje din social- og sundhedsassistentuddannelse i en digital og velfærdsteknologisk retning.

Som DigiTech-elev får du den samme uddannelse som en ordinær social- og sundhedsassistent inden for sygepleje, omsorg og kommunikation. Men oveni det uddanner du dig også med et særligt fokus på digitalisering og velfærdsteknologier i sundhedsvæsenet.

I videoen nedenfor fortæller vores elev, Cecilie, hvordan det er at være DigiTech-elev. 

I løbet af din elevansættelse i Assens Kommune er din arbejdstid 37 timer om ugen inklusiv frokostpause. Der vil i nogen grad være weekendarbejde og evt. aftenvagter. I skoleperioderne følger du det skema, som du får udleveret på SOSU-skolen.

Du får elevløn under hele din uddannelse, og du aflønnes efter gældende overenskomst.

Voksenelevløn
Du kan søge voksenelevløn, hvis følgende krav er opfyldt: 

  • Du er fyldt 25 år og har minimum et års relevant erhvervserfaring inden for overenskomstensområde med min. 24 t/ uge inden for de sidste fire år.
  • Du ikke har været i gang med uddannelsen før.

Voksenlærlingeløn
Hvis du er over 25 år, kan du kontakte dit jobcenter for at undersøge, hvorvidt du er berettiget til voksenlærlingeløn på uddannelsen.

Vi optager elever flere gange om året, og de aktuelle stillingsopslag vil være at finde på www.assens.dk/job.

For at du kan begynde på social- og sundhedsassistentuddannelsen, skal du have gennemført og bestået grundforløb 2 (GF2) rettet mod social og sundhedsassistentuddannelsen.

Alle med en anden baggrund end GF2, skal have foretaget en kompetencevurdering på social- og sundhedsskolen (ansøgningsskemaer findes på skolen hjemmeside www.sosufyn.dk). Du kan læse mere omkring GF2 på skolens hjemmeside.

Inden du ansøger om, at blive ansat som social- og sundhedsassistentelev på grundforløbet, skal du have udarbejdet et optagelsesbrev på Social- og sundhedsskolen Fyn, som du skal vedhæfter din ansøgning. Du skal henvende dig til Social- og sundhedsskolen Fyn for at booke en vejledningstid på www.sosufyn.dk eller telefon nr. 63 10 27 00 tast 1.

Til dig på 25 år eller derover
Du har fra 1. juli 2021 mulighed for at blive ansat som voksenelev/voksenlærling allerede fra begyndelsen af grundforløbet (GF2), hvis du er 25 år eller derover, opfylder adgangskravene til uddannelsen og er optaget på en social- og sundhedsskole. Dermed får du løn under både grundforløb og hovedforløb.

Som uddannet social- og sundhedsassistent, kan du søge arbejde i kommunerne, på sygehus, i psykiatrien, på handicapområdet og i lægehuse.

Desuden giver uddannelsen også mulighed for at læse videre på de mellemlange videregående uddannelser inden for de sundhedsfaglige områder som f.eks. sygeplejerske eller fysioterapeut. 

Du kan læse mere og se en video om uddannelsen som social- og sundhedsassistent her: https://www.sosufyn.dk/uddannelser/social-og-sundhedsassistent/

Du er meget velkommen til at kontakte en af os uddannelsesansvarlige, hvis du er nysgerrig på uddannelsen som social- og sundhedsassistent.

  • Lene Frandsen, tlf.: 64 74 71 80, mail: lefra@assens.dk
  • Sara Bang Birkeland, tlf.: 23 26 67 92, mail: sbirk@assens.dk 

Uddannelsesafdelingen for social- og sundhedsuddannelser

Rådhus Allé 5

5610 Assens

Ring til os

Er du nysgerrig på uddannelsen som social- og sundhedsassistent eller social- og sundhedshjælper? Så kontakte vores uddannelsesafdeling og få en snak med Lene eller Sara.

Du kan også se mere om jobbet som SOSU på: www.assens.dk/sosu

 

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Lukkedage

Nyttige links